Halonen pakotteista: Halutaanko Venäjä porukkaan vai työnnetäänkö pois?

Presidentti Tarja Halosen mukaan EU:ssa on nyt harkinnan paikka siitä, mitä Venäjä-pakotteilla halutaan ja miten ne vaikuttavat.  Halosen mielestä sanktioita ei voi jatkaa loputtomiin, koska ne eivät ole kenellekään hyväksi.

- Pakotteet tai tavallaan tällainen vähän töniminen ja säännöistä muistuttaminen tehoaa, jos katsotaan, että se, johon se kohdistuu, on niin voimakkaasti sitoutunut, että tällainen vaikuttaa, että haluaa tulla porukkaan mukaan. Mutta jos on sellainen analyysi, ettei ole kunnolla porukassa, niin se on poistyöntämistä ja sanktiot eivät toimi toivotulla tavalla, Halonen totesi Huomenta Suomen haastattelussa.

- Tässä on Euroopan Uniolla, miksei myös Yhdysvalloilla, tarkan pohdinnan paikka, että mikä on se tapa, jolla saadaan iso ja geopoliittisesti tärkeä maa käyttäytymään niiden sääntöjen mukaan, joita pidetään tärkeänä.

Suomen mahdolliseen Nato-jäsenyyteen Halonen ei halunnut ottaa kantaa, koska se kuuluu nykyisen presidentin toimivaltaan.

Halonen pohti haastattelussa muun muassa etelänaapuri Viron ja Suomen suhdetta. Halosen mielestä Suomen pitäisi kiinnittää merkittävästi enemmän huomiota Suomessa asuviin virolaisiin, joita on täällä jo noin 100 000 henkeä. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja