Halonen: Kansanedustajan tulee muistaa asemansa vaatima käytös

Tasavallan presidentti Tarja Halonen pitäytyy aiemmassa linjassaan eikä kommentoi yksittäisten kansanedustajien puheita.

Presidentti ei halua puida julkisesti perussuomalaisten kansanedustajan Jussi Halla-ahon kirjoituksia.

Halonen pitää kuitenkin hyvänä eduskunnan puhemiehen muistutusta, jonka mukaan kansanedustajien tulee toimia itsensä hyväksymien sääntöjen mukaisesti eli käyttäytyä arvokkaasti ja asemansa muistaen.

– Suomi on allekirjoittanut monet kansainväliset sopimukset, joiden mukaisesti meillä edellytetään hyvin säällistä käyttäytymistä, Halonen sanoo.

Halonen muistuttaa suomalaisia myös vanhasta luonnehdinnasta, jonka mukaan suomalainen ei paljon puhu, mutta puhuessaan pitää sanansa.

– Ei ole mikään häpeä, ettei ole kovin värikäs puheissaan. Päinvastoin, on hyvä pitää sellainen linja, että se mitä puhutaan - puhutaan sitten selän takana tai ei - niin se voidaan toistaa kasvojen edessä, presidentti sanoi MTV3 Uutisille.

Korrekti käytös ei Halosen mukaan tarkoita sitä, etteikö samaan aikaan voitaisi olla myös päättäväisiä. Hänen mielestään tyyli pitää säilyttää vaikka kuinka oltaisiin tiukkana.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat