Hallituspuolueiden jäsenet kaaoksesta sote-valiokunnassa: Halvaannuttaa koko eduskunnan toimintaa

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan toimimattomuus halvaannuttaa koko eduskunnan toimintaa, kritisoivat useat hallituspuolueiden edustajat. 

Sote-valiokunnassa istuvat kansanedustajat Mia Laiho (kok.), Minna Reijonen (ps.), Henrik Wickström (r.) ja Päivi Räsänen (kd.) julkaisivat sunnuntaina yhteisen tiedotteen, jossa he toivat esille huolensa valiokunnan työtavoista ja toiminnasta.

– Olen ollut huolissani valiokunnan työn sujuvuudesta ja toiminnasta sen alkumetreiltä saakka. Valiokunnan puheenjohtajan tehtävänä on huolehtia, että valiokuntaan lähetetyt asiat hoidetaan ilman aiheetonta viivytystä, valiokunnan varapuheenjohtaja Laiho sanoi tiedotteessa.

Valiokunnan puheenjohtajana toimii SDP:n Krista Kiuru.

Riitaisa valiokunta sai valmiiksi mietinnön perjantaina

Riitaisa valiokunta sai perjantaina valmiiksi asumistuen heikennyksiä koskevan mietintönsä. Alun perin valiokunnan oli määrä saada perjantaina valmiiksi myös kaksi muuta sosiaaliturvan leikkauksia koskevaa mietintöään, mutta niiden valmistuminen lykkääntyi työn hitaan etenemisen vuoksi tiistaille.

Kiurun mukaan valiokunta kokoontuu käsittelemään kahta muuta mietintöään poikkeuksellisesti myös tulevana maanantaina, jotta ne varmasti valmistuisivat tiistaiksi. Normaalisti eduskunnan valiokunnat eivät kokoonnu maanantaisin.

Sote-valiokunnan riitaisuus on saanut runsaasti julkisuutta osakseen, kun valiokunnan kokouksia on luonnehdittu jopa kaoottisiksi. Kiurun mukaan tunnelma ei ollut perjantainakaan valiokunnassa hyvä. Hänen mukaansa mietinnön käsittelyä viivytti hallituspuolueiden tekemien muutosesitysten käsittely.

 

Lue myös:

    Uusimmat