Hallitusohjelma ja ministerijako julkaistu – MTV seurasi tilaisuutta suorana

MTV sai käsiinsä hallitusohjelman luonnoksen – tätä kaikkea se pitää sisällään 12:06
MTV sai käsiinsä hallitusohjelman luonnoksen – tätä kaikkea se pitää sisällään.

Hallitusneuvottelut on saatu päätökseen ja neuvottelijoiden työn tulokset julkaistiin iltapäivällä pidetyssä tiedotustilaisuudessa. 

Kokoomuksen puheenjohtaja, tuleva pääministeri Petteri Orpo ja muut tulevat hallituspuolueet kertoivat hallitusohjelman sisällöstä kello 17.00 alkaneessa tilaisuudessa.

Orpo tulee tiedotustilaisuuden jälkeen kommentoimaan hallitusohjelmaa MTV:n Seitsemän uutisten lähetykseen.

Ohjelmasta on neuvoteltu kokoomuksen, perussuomalaisten, RKP:n ja kristillisdemokraattien kesken. Neuvotteluita on käyty yli kuuden viikon ajan. 

Uuteen hallitukseen nimitetään 19 ministeriä: Kokoomukselle ministeripaikkoja jaettiin kahdeksan, perussuomalaisille seitsemän, RKP:lle 2,5 ja kristillisdemokraateille 1,5.

Mittavat sopeutukset edessä

Puolueet ovat sitoutuneet mittavaan julkisen talouden sopeuttamiseen vaalikauden aikana, mikä tarkoittaa myös vaikeista leikkauksista päättämistä. Orpo on sanonut, että neuvotteluissa mennään vakaasti kohti kuuden miljardin euron sopeutuksia.

Eilen puolueet neuvottelivat talouspöydässä vielä ainakin verotukseen liittyvistä asioista, kuten ansiotuloveron kevennyksestä. Orpon mukaan torstaina puolueiden välillä ei ollut "mitään valtavaa draamaa".

Lue myös:

    Uusimmat