Mainos

Hallitusneuvottelut venyvät viikonloppuun saakka?

Säätytalolla arvioidaan, että meneillään olevat hallituksen ohjelmaneuvottelut saattavat venyä viikonloppuun saakka. Ainakin torstai ja perjantai vielä menee, arvioi eräs neuvottelijoista.

Hallitusneuvottelijat saavat torstaiaamuna uusimpia talouslukuja, joiden pohjalta arvioidaan kiistellyn kestävyysvajeen suuruutta. Kestävyysvajeella tarkoitetaan julkisen talouden tulojen ja menojen tulevien vuosien väestön ikääntymisestä johtuvaa epäsuhtaa.

Aamupäivällä Säätytalolle kiiruhtanut hallitusneuvotteluiden vetäjä Jyrki Katainen vastasi kysymykseen siitä, että joko ohjelmaneuvotteluissa ollaan loppusuoralla?

– Ei taideta olla, totesi Katainen. Hallitusneuvotteluiden tilanteesta tiedotetaan lisää tänään illalla kello 17.00 aikoihin.

Neuvottelulähteiden mukaan myös ministeriöiden tehtäväjakoja uusittaisiin uudessa muodostettavassa hallituksessa. Suomeen puuhataan erillistä infraministeriä, tai -ministeriötä, joka saisi hoidettavakseen kuta kuinkin nykyisen liikenneministeriön liikenneministerin tehtävät ja ympäristöministeriön asuntoministerin tehtävät. Ympäristöministeriöön jäisi siis edelleen ympäristöministeri ja myös hallituksen viestintäministerin tehtävät säilyisivät ennallaan. Mahdollista on myös se, että jäljelle jäävä viestintäministeriö liitettäisiin kokonaisuudessaan teollisuus- ja elinkeinoministeriöön.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.