Mainos

Hallitus siirsi Suomen Pankin pääjohtajanimityksen presidentille

Valtioneuvosto antoi tänään tasavallan presidentille pankkivaltuuston esityksen Suomen Pankin pääjohtajan nimityksestä. Hallitus ei voinut ottaa kantaa ehdokkaaseen. Pankkivaltuusto esitti pääjohtajaksi Suomen Pankin johtokunnan jäsentä valtiotieteiden maisteri Matti Vanhalaa 5. kesäkuuta lukien.

Nimittämisen on määrä tapahtua huomenna presidentin esittelyssä. Presidentti Ahtisaari voi myös poiketa valtioneuvoston ja pankkivaltuuston kannasta.

Pankkivaltuusto esitti Vanhalaa äänin 5-4. Vastaehdokkaana oli Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja, valtiotieteiden tohtori Jukka Pekkarinen.

Lipponen: Rahapolitiikan linja ei tue Pekkarisen torjumista

Pääministeri Paavo Lipponen pitää myöhäsyntyisinä kannanottoja, joiden mukaan Jukka Pekkarisen nimittäminen Suomen Pankin johtokuntaan muuttaisi Suomen rahapolitiikan linjaa. Hän kehotti porvaripuolueita nyt toimimaan sen edestä, että luottamus Suomen Pankin johtokuntaan palautuu.

Reykjavikissa vieraileva Lipponen huomautti, että kun uutta lakia Suomen Pankista säädettiin, ei kokoomus eikä keskusta vastustanut sitä, että johtokunnan kooksi määrättiin enintään kuusi jäsentä.
-Asiaa tehtiin ensin johtokunnan jäsenten lukumäärästä, että jäsenmäärä supistettaisiin neljään. Ihmettelen tätä myöhäsyntyistä halua ottaa esille myös rahapolitiikka, Lipponen sanoi STT:lle.

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö sanoi eilen, että Pekkarisen nimittäminen olisi signaali siitä, että rahapolitiikan linjaa halutaan vaihtaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.