Mainos

Hallitus pitää hiljaisen hetken keskiviikkona Koiviston muistoksi

Valtioneuvosto päättää presidentti Mauno Koiviston valtiollisten hautajaisten järjestämisestä yleisistunnossaan keskiviikkona, vahvistaa valtioneuvoston kanslia.

Istunto alkaa puoli yhdeltätoista aamupäivällä. Istunnon alussa hallitus pitää hiljaisen hetken presidentti Koiviston muistoksi.

Valtioneuvosto asettaa samalla toimikunnan valmistelemaan hautajaisia. Toimikuntaa johtaa ulkoministeri Timo Soini (ps.).

Presidentti Koiviston hautajaisjärjestelyistä vastaa valtioneuvon kanslia. Valmistelut tehdään omaisten toiveita kunnioittaen yhteistyössä tasavallan presidentin kanslian, ulkoministeriön ja muiden yhteistyötahojen kanssa.

Surunvalittelut myös verkossa

Surunvalittelut voi jättää presidentti Koiviston surukirjaan. Se on auki Presidentinlinnassa Mariankadun puoleisessa aulassa tiistaista perjantaihin kello 10-15.

Surunvalittelut on mahdollista esittää myös verkossa osoitteessa https://koivisto.presidentti.fi/. Verkkosivu avautuu ja sulkeutuu samaan aikaan kuin kirja.

Surukirjan allekirjoittaa ensimmäisenä tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Kirja luovutetaan myöhemmin omaisille.

Suomen yhdeksäs presidentti Koivisto kuoli perjantaina Meilahden sairaalassa Helsingissä. Hän oli kuollessaan 93-vuotias. Koivisto toimi tasavallan presidenttinä vuosina 1982-1994.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.