Mainos

Millainen hautamuistomerkki sopisi presidentti Koivistolle? Parasta vaihtoehtoa haetaan kilpailun kautta

Presidentti Mauno Koiviston hautamuistomerkin toteutusta varten asetettu toimikunta järjestää hautamuistomerkin suunnittelukilpailun.

Kilpailu julkistettiin virallisesti eilen 2. tammikuuta, ja ehdotuksia otetaan vastaan 14. maaliskuuta 2018 saakka. 

Alivaltiosihteeri Timo Lankisen johtama hautamuistomerkkitoimikunta kutsuu kaikkia suomalaisia ja Suomessa pysyvästi asuvia ulkomaalaisia ammattitaitelijoita ottamaan osaa kilpailuun.

Kilpailun tulokset julkistetaan 9. huhtikuuta 2018.

Tavoitteena on, että muistomerkki on valmis ja sijoitettu paikalleen Hietaniemen hautausmaalle presidentti Koiviston syntymäpäivänä 25. marraskuuta.

Palkintosumma on yhteensä 18 000 euroa ja se jakaantuu kolmen palkinnon kesken. Ensimmäinen palkinto on arvoltaan 10 000 euroa.

Presidentti Mauno Koivisto kuoli perjantaina 12. toukokuuta 2017 kello 21.15 Meilahden sairaalassa. Hän oli kuollessaan 93-vuotias.

Koiviston valtiolliset hautajaiset pidettiin helatorstaina 25. toukokuuta. Siunaustilaisuus oli Helsingin tuomiokirkossa kello 13, jossa hautaan siunaamisen toimitti piispa Eero Huovinen.

Presidentti Koivisto haudattiin Hietaniemen hautausmaalle sotilaallisin kunnianosoituksin alueelle, jossa sijaitsevat presidentti Urho Kekkosen ja Risto Rytin haudat. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja