Martti Ahtisaaren hautajaisista uutta tietoa

Pöllöraati: Ahtisaaren perintö ja presidenttiyden tulevaisuus 10:17
Millaista presidenttiä nykyaika vaatii? Katso Pöllöraadin keskustelu videolta!

Presidentti Martti Ahtisaaren hautaan siunaamisen toimittaa emerituspiispa Eero Huovinen. Valtioneuvoston viestintä julkaisi hetki sitten uusia tietoja presidentin hautajaisten järjestelyistä.

Martti Ahtisaari haudataan valtiollisissa hautajaisissa perjantaina 10. marraskuuta. 

Valtiollisiin hautajaisiin kutsutaan vieraita valtiollisen protokollan ja omaisten toiveiden mukaisesti.

Myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua siunaustilaisuuteen. Sisäänkäynti kirkkoon tapahtuu Senaatintorin puolelta klo 11.30 alkaen. Kirkossa pyydetään olemaan paikoillaan viimeistään klo 12.15. 

Valtioneuvoston viestintä pyytää huomioimaan, että kirkossa paikkoja on rajoitetusti. Yleisöä pyydetään jättämään suuret kantamukset kotiin ja varautumaan turvatarkastukseen.

Kansalaiset ovat tervetulleita seuraamaan myös hautajaissaattuetta, joka kulkee ratsupoliisien vetämänä autosaattueena Helsingin tuomiokirkolta Hietaniemen hautausmaalle. Saattueen tarkasta reitistä ja aikataulusta kerrotaan myöhemmin.

Presidentti Ahtisaaren muistotilaisuus järjestetään hautaan laskun jälkeen Valtioneuvoston juhlahuoneistossa kutsuvieraille.

Valtioneuvosto asetti toimikunnan suunnittelemaan ja valmistelemaan presidentti Ahtisaaren valtiollisia hautajaisia keskiviikkona 18. lokakuuta. Hautajaisten valmisteluista kerrotaan enemmän sitä mukaan, kun toimikunnan työ edistyy.

Presidentti Martti Ahtisaari menehtyi maanantaina 16.10. Helsingissä. Hän oli kuollessaan 86-vuotias.

Lue myös:

    Uusimmat