Hallitus linjaa tänään koronapassista, kokoomuksen Häkkänen kiirehtii ratkaisua: "Tässä ollaan todella pahasti myöhässä"

Millaisia koronatoimia tarvitaan? 8:25
Katso video: Perussuomalaisten Arja Juvonen ja kokoomuksen Antti Häkkänen kertovat, millaisia koronatoimia tarvitaan.

Hallitus kokoontuu tänään ja linjaa, jatketaanko koronapassin valmistelua työ- ja elinkeinoministeriön tekemän muistion pohjalta. Koronapassi voisi mahdollistaa esimerkiksi rokotesarjan ottaneille ja koronan sairastaneille pääsyn tapahtumiin.

MTV:n Uutisaamussa vieraillut perussuomalaisten Arja Juvonen suhtautuu koronapassiin varovaisen myönteisesti. Juvonen toivoo kuitenkin koronapassista enemmän tietoa.

– Täytyy tietää tarkemmin, mitä koronapassi tarkoittaa. Meillä on jo koronatodistus, jonka voi kantarekisteristä itse tulostaa. Voi olla tilanteita, että on hyvä esittää olevansa rokotettu tai sairastanut koronan. En näe sitä huonona asiana, mutta vielä ei voida liputtaa sen asian puolesta ennen kuin tiedetään, mitä se tarkoittaa, Juvonen sanoo.

– Meillä on paljon ihmisiä, jotka eivät voi ottaa rokotetta sairauden takia, eli ihmisiä pitää ymmärtää ja kuunnella.

Juvosen kanssa Uutisaamussa ollut kokoomuksen Antti Häkkänen kannattaa koronapassia. Häkkänen pitää sitä tilapäisratkaisuna.

– Eihän se ole mikään pysyvä asia, mutta sillä pystytään vähentämään vahinkoja, ettei työpaikkoja menetetä. Ihmisten mielenterveys paranee, kun he pääsevät kulttuuritapahtumiin. Yhteiskuntaa pystytään pitämään auki vaikeasta tautitilanteesta huolimatta, Häkkänen sanoo.

Häkkänen muistuttaa, että koronapassi on käytössä jo useissa maissa ja siinä on hyviä puolia.

– Koronapassiin ei kannata suhtautua niin, että jonkun perusoikeudet hylätään. Meillähän on rajoituksia olemassa muutenkin erilaisissa tilanteissa. Hallituksen kannattaisi nyt vihdoin toimia. Tässä ollaan todella pahasti myöhässä ja on epäselvää, saadaanko mitään hyötyä aikaiseksi, Häkkänen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat