Hallitus haluaa varmistaa maahanmuuton hallinnan – uusii toimenpidesuunnitelman

Maahanmuuttotilanne pysyy hallituksen ja viranomaisten tiiviissä seurannassa. Hallituksen maahanmuuton ministerityöryhmä päätti tänään tarkentaa syyskuussa linjattuja kansallisia ja kansainvälisiä maahanmuuttopoliittisia toimenpiteitä.

Euroopassa tilanne maahanmuuttovirtojen, eri kansallisten toimenpiteiden ja turvallisuustilanteen osalta muuttuu jatkuvasti, kerrotaan valtioneuvoston kanslian tiedotteessa. Tiedotteessa sanotaan, että on tärkeää, että Suomen viranomaiset säilyttävät kykynsä reagoida tarvittaessa nopeasti muuttuviin tilanteisiin.

Ministerityöryhmän johdolla aiotaan laatia eri hallinnonaloja laajasti koskettava, päivitetty toimenpidesuunnitelma, jossa tarkastellaan muiden muassa yhteisten eurooppalaisten toimenpiteiden toteutumista ja Suomen roolia niissä, käydään läpi kotimaisia tehostamistoimia turvapaikkamenettelyn nopean päätöksenteon varmistamiseksi ja vastaanottokustannusten hillitsemiseksi.

Suunnitelmassa myös tarkastellaan sitä kuinka Suomi yhdenmukaistaa maahanmuuttoa koskevia käytäntöjä EU- ja Pohjoismaiden kanssa ja kuinka tehostetaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden henkilöiden palauttamista.

Suunnitelmassa otetaan tämän lisäksi kantaa myös siihen, kuinka tuetaan myönteisen oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden nopeaa pääsyä tehokkaiden kotouttamistoimien pariin.

Toimenpidesuunnitelma päivitetään eri ministeriöiden tiiviissä yhteistyössä. Suunnitelmaa käsitellään seuraavassa maahanmuuton ministerityöryhmässä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja