Mainos

Hallituksen linjaus ei tyydytä kunta-alaa, kiky-kiista jatkuu

Hallituksen mukaan kilpailukykysopimus vaikuttaa myönteisesti kuntien talouteen. Kunta-alan järjestöt vaativat hallitukselta lisätietoja.

Kuntien työntekijäjärjestöjen kiky-kapinaa johtava Olli Luukkainen sanoo, että järjestöt pyytävät hallitukselta tarkempia tietoja kuntia koskevista linjauksista. Vasta sen jälkeen katsotaan, lähtevätkö ne mukaan kilpailukykysopimukseen.

– Vielä ei ole varmuutta siitä, mikä kuntarahoituksen tilanne ensi vuonna on. Nyt pitää rauhassa katsoa hallituksen luvut, Luukkainen sanoo.

Luukkainen on Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n ja Julkisalan koulutettujen JUKO:n puheenjohtaja.

Myös KT Kuntatyönantajien mukaan tilanne on edelleen epäselvä.

– Kyllä se vielä auki on. Hallitus lupasi, että kuntatalous vahvistuu, mutta mitään konkreettista ei vielä tiedetä. Keskusteluja on jatkettava, ja ainakin Kuntatyönantajat tekee kaikkensa, että maanantaina voidaan sopimukset allekirjoittaa, sanoo Kuntatyönantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalonen.

Joukko kunta-alan työntekijäjärjestöjä on uhannut irtautua kilpailukykysopimuksesta, mikäli kilpailukykysopimuksen vaikutuksista syntyneeseen kiistaan ei löydetä sopua. Kiistan taustalla ovat eriävät tulkinnat kiky-sopimuksen kunnille aiheuttamista veromenetyksistä.

Pääministeri Juha Sipilä sanoi hallituksen tiedotustilaisuudessa, ettei riitaa kunta-alan järjestöjen kanssa ole ollut. Sipilän mukaan hallitus seuraa budjetin vaikutusta kuntatalouteen ja tekee tarvittaessa korjaavia toimia. 

Kuntien työntekijäjärjestöt tapaavat hallitusta huomenna perjantaina.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.