Hallituksen kehysneuvottelut pääsivät vauhtiin, isoja linjoja ratkottiin vielä Säätytalon myöhäisillassa

9:39
Hallitus neuvotteli Säätytalolla kehysriihessä tulevaisuuden talouden näkymistä – näin talousnäkymiä kommentoivat SDP:n Matias Mäkynen ja kokoomuksen Kai Mykkänen

Hallituksen nihkeästi alkaneet neuvottelut lähivuosien talousraameista ja työllisyystoimista saatiin torstaina kunnon vauhtiin.

STT:n tietojen mukaan kaikissa pöydissä edistyttiin, mutta asioita oli vielä myös auki kello 22:n jälkeen torstai-iltana.

Isointa ja vaikeinta kokonaisuutta taloudesta ja työllisyydestä ratkottiin hallituspuolueiden puheenjohtajien pöydässä. Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko luonnehti yhdeksän aikaan illalla etenemistä tapahtuvan "hiiren askelin".

Koko hallitus on koolla perjantaiaamuna, ja pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi alkuillasta olevansa toiveikas, että kokonaisuudesta päästäisiin silloin sopuun.

–  Mutta en osaa ennakoida aikataulua vielä. Se riippuu puolueista, Marin sanoi torstaina palatessaan eduskunnan kyselytunnilta neuvotteluihin Säätytaloon.

Keskiviikkona alkanut riihi oli alun perin tarkoitettu kaksipäiväiseksi.

Muissa neuvottelupöydissä ratkottiin muun muassa turpeeseen, verotukseen ja sähköistämisen tukeen eli teollisuuden toimintaedellytyksiin liittyviä kysymyksiä. Tiettävästi näissä pöydissä edistyttiin viisikkoa nopeammin.

Lisäksi eduskuntaryhmien puheenjohtajat ovat Marinin mukaan käsitelleet paikallisen sopimisen kokonaisuutta.

Turpeesta haetaan Marinin mukaan kokonaisuutta, jolla voidaan tukea kovassa murroksessa olevaa alaa ja alueita, joita se koskee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja