Kehysriihineuvotteluissa edetty Saarikon mukaan ”hiiren askelilla” – koko hallitus koolla perjantaina aamulla

Hallituksen kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään myöhäisiltaan asti. Oman ministeriryhmänsä kokoukseen lähteneet keskustan ministerit kuvailivat neuvottelujen edistymistä vaihtelevin termein.

Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko ei ollut iloinen lähtiessään Säätytalolta ministeriryhmän kokoukseen.

– No kyllä sanoisin, että hiiren askelilla edetään, Saarikko sanoi.

Sen sijaan muut keskustan ministerit käyttivät hieman myönteisempiä termejä poistuessaan hetkeksi Säätytalolta.

– Hyvillä askelilla, totesi elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) edistymistä.

– Pikku hiljalleen, kuvaili maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) turveratkaisujen edistymistä.

Hallituspuolueet pitivät torstaina noin kello 21-22 omien ministeriryhmien kokouksia joko Säätytalolla tai sen lähistöllä. Ainakin osa pienryhmistä jatkoi kello 22 työskentelyään.

– Tämä oli jo iltapäivän aikataulusuunnitelmissa. Puolueittain kokoonnutaan yhdeksältä. On käsitelty sektoreittain asioita, valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) kertoi.

Koko hallitus on koolla perjantaina aamulla. Näillä näkymin perjantain aikana selviää, pystyykö hallitus sopimaan seuraavan kahden vuoden talous- ja työllisyysratkaisuista. Yhtenä kiistakysymyksenä neuvotteluissa on myös turvealan tukeminen.

Ratkaisut ovat vielä auki. Ministerit ovat olleet toistaiseksi vaitonaisia yksityiskohdista.

– Mistään ei ole sovittu ennen kuin kaikesta on sovittu, pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi iltapäivällä Säätytalon rappusilla.

Lue myös:

    Uusimmat