Mainos

Hallitukselta yllättävä päätös: Hoitajamitoitusta ei lasketa

Hoitajamitoitusta ei muuteta. Asiasta kertoo sosiaali- ja terveysministeriö.

Hallitus on sopinut, että mitoitus on myös vastedes vähintään 0,5 hoitotyöntekijää asukasta kohden ympärivuorokautisessa tehostetussa palveluasumisessa.

Hallituksen budjettiesityksen mukaan henkilöstön vähimmäismäärä olisi pudotettu alimmillaan 0,4 hoitotyöntekijään asukasta kohden ensi vuonna.

Hoitoon osallistuvan henkilöstön mitoitusta yhdenmukaistetaan vastedes siten, että mitoitus on jatkossa sama yksityisillä ja julkisilla palvelutuottajilla. Henkilöstömitoitukseen lasketaan jatkossa mukaan joustavammin perustein hoitoon osallistuva henkilökunta. 

Hallitus oli tavoitellut kiristyksillä 70 miljoonan euron säästöjä vuoteen 2019 mennessä. Hoitajamitoituksen pitäminen ennallaan ja henkilömitoituksen joustavoittaminen ei tuo säästöä ensi vuonna, joten määrärahaan on lisätty yli kuusi miljoonaa euroa.

Valiokuntavastaajat vastustivat muutosta

Hoitajamitoitus nousi esiin lokakuun alkupuolella, kun hallituspuolueiden sosiaali- ja terveysvaliokunnan valiokuntavastaavat julkaisivat yhdessä aiheesta tiedotteen.

Hannakaisa Heikkinen (kesk.), Arja Juvonen (ps.) ja Sari Sarkomaa (kok.) sanoivat, että vanhustenhuollon hoitajamitoituksen leikkaamisesta tulisi luopua ja säästöille etsiä vaihtoehtoisia kohteita. Tänään he sanovat yhteisessä tiedotteessaan, että sovituille säästöille etsitään vaihtoehtoisia toteutustapoja. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.