Tappara jyräsi välieriin – Jori Lehterä maalaili, KooKoo tylysti lomille

Tappara tekee 0-1 maalin 1:10
Jori Lehterä oli maalin edessä ja ohjasi kiekon yläpeltiin – tästä näet ottelun avausmaalin.

Jääkiekon hallitseva Suomen mestari Tappara jyräsi tiensä SM-liigan välieriin. Se kukisti KooKoon puolivälieräsarjassa otteluvoitoin 4–0. Neljäs taisto päättyi perjantaina Kouvolassa tamperelaisvieraiden 3–0-voittoon.

Tappara sirtyi sarjan neljännessä pelissä keulille 13 minuutin pelin jälkeen, kun Jori Lehterä ohjasi kiekon maalin edustalta nuottaanMarcus Davidsson kasvatti tamperelaisvieraiden johtoa toisen erän toisella minuutilla, ja kahden maalin iltaa viettänyt Lehterä iski koitoksen päätöspömpelin loppuminuuteilla tyhjään rysään.

Tappara tekee 0-2 maalin 1:07
Tapparan toisen maalin napautti Marcus Davidsson.

Tappara tekee 0-3 maalin tyhjään maaliin 1:05
Ottelusarja pakettiin – Jori Lehterä puttasi päätösosuman tyhjään uuniin.

Rouva Fortunakaan ei näyttänyt KooKoolle mairittelevimpia puoliaan kivikovaa Tapparaa vastaan. Avauserän viimeisellä minuutilla kotijoukkueen Miska Siikonen survoi pelivälinettä maaliviivalle ja kauhoi limpun perään vielä uudestaan kyseisen viivan tuntumaan, mutta osumaa ei syntynyt, mikä varmistettiin perään videoilta.

Muu pelitapahtuma: KooKoo - Tappara 1:54
Tapparan takaisku todella lähellä – KooKoon Miska Siikonen survoi kiekkoa maaliviivalle, tilanne tarkistettiin videoilta.

Runkosarjassa kymmenenneksi sijoittuneen KooKoon kausi päättyi näin runkosarjan voittajan ja hallitsevan mestarin käsittelyssä armotta neljässä ottelussa.

SM-liigan välierien on merkitty käynnistyvän viikon päästä perjantaina. Tapparan vastustaja ei ole vielä selvillä muiden puolivälieräsarjojen ollessa kesken.

Tappara saa runkosarjan voittajana välierissäkin vastaan jatkossa olevista joukkueista runkosarjassa huonoimmin sijoittuneen poppoon.