Mainos

Halle Berry: Diabetes on lahja

Halle Berry, Salma Hayek ja Marita Taavitsainen ovat upeita naisia. Diabetekseen sairastuminen ei ole vähentänyt heidän hehkuaan. Berry uskoo, että sairastuminen oli hänelle lahja.

Diabetes on vakava sairaus, mutta oikealla hoidolla sen kanssa voi elää täysipainoista elämää. Näyttelijät Halle Berry ja Salma Hayek sekä laulaja Marita Taavitsainen kertovat, miten sairaus on vaikuttanut heidän elämäänsä.

Halle Berry sairastui diabetekseen vuonna 1998. Parikymppinen tähti oli tuolloin kuvaamassa Living Dolls -tv-sarjaa, kun hän tuli hyvin huonovointiseksi. Ennen kun Berry ehti tehdä mitään, hän kaatui lattialle ja vajosi koomaan viikoksi. Herättyään Berry sai kuulla sairastavansa kakkostyypin diabetesta.

Tilanne oli vakava, mutta sairastuminen toi elämään myös hyvää. Nykyään positiivinen tähti pitää diabetesta lahjana.

– Se antoi minulle voimaa ja sitkeyttä, sillä minun täytyi kohdata todellisuus siitä huolimatta, miten epämukavalta ja tuskalliselta se tuntui, Berry kertoo Daily Mailin haastattelussa.

Sairastuminen muutti kertaheitolla tähden elämäntavat.

– Aloin syödä paljon upeita vihanneksia, kanaa, tuoretta kalaa ja pastaa. Lopetin punaisen lihan ja hedelmien syömisen, sillä hedelmät sisältävät paljon sokeria, tähti kertoo.

Ruokavalion lisäksi hän alkoi kiinnittää huomiota asioihin, jotka vaikuttavat verensokeritasoon. Berry yrittää muun muassa välttää turhaa stressiä. Treenaamisessa Berry käyttää apuna personal trainer Robert Whitea. Tähti treenaa personal trainerinsa avustuksella neljä kertaa viikossa. Tämän lisäksi urheilullinen nainen joogaa päivittäin ja rullaluistelee mielellään.

– Voin rehellisesti sanoa, että olen nykyään terveempi ihminen kuin ennen, tähti iloitsee.

Taavitsainen sai diagnoosin parikymppisenä

Suomalainen tangolaulaja Marita Taavitsainen, 42, sairastui diabetekseen parikymppisenä. Kaunotar on opetellut elämään sairautensa kanssa. Kun Taavitsainen alkoi odottaa ensimmäistä lastaan 40-vuotiaana, raskaus vaati erityistarkkailua. Hyvällä seurannalla huolta ei kuitenkaan ollut, ja nyt Taavitsaisella on terve reilun vuoden ikäinen Stella-tyttö.

– Kun on jo raskaana, ei voi alkaa pelätä. Ajattelin, että ihan sama, mitä minulle käy, kunhan vauvalla on kaikki hyvin. Olihan minulla kaikenlaista kremppaa, mutta jälkikäteen olen ihmetellyt, miten oppikirjan mukaisesti kaikki lopulta meni. Stella syntyikin kympin lapsena, Marita kertoo Me Naisissa.

Raskausajan diabetes ei yllättänyt

Uhkea kaunotar Salma Hayek sairastui raskausajan diabetekseen odottaessaan tytärtään Valentinaa. Diagnoosi ei ollut yllätys, sillä tähden suvussa on ollut muutenkin diabetesta. Hayek kuului riskiryhmään myös siksi, että hän alkoi odottaa vasta 40-vuotiaana.

Glamour-lehden haastattelussa tähti paljastaa, että sairastuminen teki hänet nöyräksi. Hän halusi lasta kuitenkin niin paljon, että suhtautui sairastumiseen asiana, jota häneltä vaaditaan äitiyden eteen.

Teksti: MTV3/Helmi

Lähteet: menaiset.fi, dailymail.co.uk, Glamour

Kuvat: Wireimages/AOP, Getty Images

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.