Halla-aho: Vanhojen nettikirjoitusten anteeksipyytämisestä ei ole mitään hyötyä

Halla-aho: Ei meillä ole toiminnassamme mitään hävettävää eikä anteeksipyydeltävää 4:19
Halla-aho elokuussa MTV:lle: Ei meillä ole toiminnassamme mitään hävettävää eikä anteeksipyydeltävää

Perussuomalaisten presidenttiehdokkaan, puhemies Jussi Halla-ahon mielestä vanhojen nettikirjoitusten anteeksipyytämisestä ei ole mitään hyötyä.

Jussi Halla-ahon vanhat nettikirjoitukset nousevat toistuvasti esiin tiedotusvälineissä, osittain sen takia, että Halla-aho ei ole niistä yksiselitteisesti irtisanoutunut tai niitä pyytänyt anteeksi – tai harjoittanut "tehokasta katumista", kuten presidentti Sauli Niinistö asian aikoinaan muotoili.

Monien mieleen on jäänyt Halla-ahon blogiinsa vuosia ennen poliittisen uransa alkamista syksyllä 2003 kirjoittama pohdinta hänelle suuseksiä ehdottaneen homon ampumisesta, missä yhteydessä Halla-aho kirjoitti myös, että "väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino".

Kesäkuussa 2012 Halla-aho tuomittiin sakkoihin korkeimmassa oikeudessa uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Korkeimman oikeuden mukaan Halla-ahon blogikirjoitus kesällä 2008 sisälsi islaminuskoista herjaavia ja häpäiseviä väitteitä.

Halla-aho ei lämpene ajatukselle vanhojen kirjoitusten pahoittelemisesta.

– Kyllähän viime kesän tapahtumat esimerkiksi ministeri Vilhelm Junnilan ja ministeri Riikka Purran kohdalla osoittavat sen, miten vähän hyötyä on mistään pahoitteluista tai katumisista, kun toisella puolella ei ole pienintäkään aikomusta antaa anteeksi, Halla-aho sanoi STT:n haastattelussa.

– Ei tällaisessa tilanteessa pidä pyydellä mitään anteeksi, koska vastapuolella ei ole pienintäkään aikomusta antaa anteeksi. Tarkoitus on ainoastaan nöyryyttää ja sen jälkeen jatkaa aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut, Halla-aho jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat