Halla-aho: Naton lähetettävä joukkoja Länsi-Ukrainaan – "Säästäisi meidät paljolta surulta ja vereltä"

Suomen ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) kirjoittaa Twitterissä, että Naton tai "kenen tahansa" pitäisi lähettää Länsi-Ukrainaan varusteiden lisäksi myös joukkoja.

Halla-ahon mukaan näiden sotavoimien pitäisi mennä alueille, jossa Venäjällä ei ole vielä maavoimia. Lisäksi mainittujen joukkojen tulisi ottaa haltuunsa ilmatila, Halla-aho kirjoittaa.

Halla-aho kuitenkin alustaa, että se, mitä pitäisi tehdä, ei ole aina poliittisesti realistista.

Joukkojen lähettämisellä Länsi-Ukrainaan olisi Halla-ahon mukaan useita merkittäviä vaikutuksia.

– Se säästäisi meidät kaikki paljolta surulta, vereltä ja kyyneliltä. Se vapauttaisi ukrainalaiset taistelemaan idässä ja vähentäisi massiivisten pakolaisaaltojen todennäköisyyttä muualla Euroopassa, Halla-aho luettelee.

– Se myös varmistaisi sen, että Ukrainan laillinen hallitus pystyisi toimimaan Ukrainassa vaikka Venäjä ottaisi haltuunsa maan pääkaupungin ja itäiset osat, Halla-aho jatkaa.

Myös tavallisille venäläisille rajoituksia

Halla-ahon mielestä Venäjä pitää eristää poliittisesti, taloudellisesti, diplomaattisesti ja kulttuurisesti.

– Meidän täytyy myös ottaa käyttöön rajoituksia, jotka osuvat tavallisiin venäläisiin. Kenenkään ei tulisi matkustaa Venäjälle, eikä yhdenkään venäläisen tulisi mennä minnekään, Halla-aho jatkaa.

Halla-ahon mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin on pysynyt suosittuna Venäjällä juuri siksi, että venäläiset eivät ole kärsineet riittävästi hänen "rikollisesta käytöksestään".

– Kyse ei ole siitä, kuka on syyllinen tai syytön. Kyse on vaikutuksesta, Halla-aho täsmentää.

Näin Venäjä on perustellut venäläisille sodan Ukrainassa:"Tarkoitus on estää kansanmurha" 1:00
Näin Venäjä on perustellut venäläisille sodan Ukrainassa: "Tarkoitus on estää kansanmurha".

"Kukaan ei ole turvassa"

Ukrainan sodassa on lopulta kyse myös muusta kuin Ukrainasta, Halla-aho arvioi.

– Kukaan ei ole turvassa, jos Venäjästä tuntuu, että se voi käydä valloitussodan. Asioihin puuttumatta jättäminen vain lykkää väistämätöntä, kuten myös vuonna 1939, Halla-aho kirjoittaa viitaten toiseen maailmansotaan

Siinä tapauksessa, että joukkojen lähettäminen ei ole mahdollista, tulisi Halla-ahon mukaan jokaisen "vapaan valtion" lähettää Ukrainaan sellaista materiaalista apua, mitä maa nyt tarvitsee.

– Ukraina on jo näyttänyt, että se kyllä taistelee, jos saa vain mahdollisuuden. Afganistanissa presidentti ja hänen ystävänsä paketoivat rahat ja lähtivät turvaan, kun vihollinen lähestyi pääkaupunkia, Halla-aho sanoo.

– Ukrainassa nykyinen ja entiset presidentit sekä ministerit ja parlamentin edustajat ovat lähteneet kaduille rynnäkkökiväärien kanssa, Halla-aho jatkaa.


Lue myös:

    Uusimmat