Häkkinen tallikaveristaan: Vitsi sai Sennan suuttumaan totaalisesti

Mika Häkkinen sai Ayrton Sennan menettämään malttinsa tultuaan nuorena tallikaverina vitsailemaan ensimmäisen aika-ajon tuloksesta.

Häkkinen liittyi McLaren-talliin kaudella 1993, mutta joutui odottamaan ajovuoroaan kauden loppuun asti. McLaren päätti lopulta antaa potkut Michael Andrettille ja nosti Häkkisen varakuskin paikalta kisarooliin.

Häkkinen muistelee Nelosen Supertähdet-ohjelmassa vuoden 1993 Portugalin GP:n aika-ajoja, joissa hän löi Sennan heti ensimmäisellä yrityksellään McLarenilla.

– Tulin sinne rinta rottingilla ja päätin, että perkele näytetään. Ja niinhän siinä kävikin, että mä näytin sille, Häkkinen toteaa.

Tallikaverusten välinen ero oli minimaalinen, mutta Senna halusi tietää, mistä Häkkinen taikoi vauhtinsa.

– Hän tuli kysymään minulta varikon takana, että mitä sä teit tuossa yhdessä mutkassa, kun menit vähän kovempaa. Yritin murjaista siihen ja näytin, että isommat pallit, Häkkinen letkauttaa ja saa kuulijat räjähtämään nauruun.

– Jumankauta, kun se hermostui. Suuttui totaalisesti. Hän kertoi, monta paalupaikkaa hänellä on ja kaikki sen kisavoitot ja maailmanmestaruudet. Minä katsoin suu auki, että mikä sille tuli.

Häkkinen ja Senna ajoivat tallikavereina vain kolme viimeistä kilpailua kaudella 1993. Toisessa niistä Häkkinen saavutti uransa ensimmäisen palkintopallipaikkansa sijoituttuaan Japanissa Sennan jälkeen kolmanneksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.