Mainos

"Hakkerointi kotikutoista"

Tietotekniikka-asiantuntija Petteri Järvinen uskoo tietovisailusivustolle tehdyn murron olevan suomalaisten hakkereiden käsialaa.

- Näihin ei yleensä liity taloudellista hyötymotiivia. Kuka ulkomainen hakkeri olisi kiinnostunut suomalaisten pelisalasanoista? Kun on kyse vain tällaisesta älypelistä vain, eikä mistään sen arvokkaammasta, en usko, että tässä kukaan ulkopuolinen on taustalla, Järvinen perustelee.

Viestintäviraston mukaan Älypää.comin sivustolle eilen tehdyssä tietomurrossa vuosi julki kaikkiaan 127 000 käyttäjätunnusta ja salasanaa.

Älypää-sivuston tietomurto sattui aivan Jutta Urpilaisen ja Eero Heinäluoman verkkosivuille tehdyn hyökkäyksen perään. Petteri Järvinen pitää ajoitusta kuitenkin sattumana.

- En usko, että näiden tapausten välillä on mitään yhteistä. Urpilaisen tapaushan oli mielenkiintoinen, koska siinä oli ilmeisesti kyse ihan ylläpidon huolimattomuudesta eli ylläpito ei ollut tehnyt tehtäväänsä. Mutta Älypään tapaus on käsittääkseni vielä auki. Ei vielä tiedetä, oliko siinä oikeasti murtauduttu eli onko vaadittu teknistä osaamista, todellista hakkerointia, vai onko sekin joku huolimattomuusjuttu, Järvinen aprikoi.

Tietomurtoja tuntuu paljastuvan Suomessa tasaiseen tahtiin. Viimepäivien tapahtumien lisäksi hyvässä muistissa on kaksi ja puoli vuotta sitten tehty tietomurto. Tuolloin suomalaisesta palvelusta varastettiin ja pantiin jakoon 80 000 salasanaa. Järvisen mukaan ongelma ei ole erityisesti Suomen, vaan yleismaailmallinen.

- Näitä sattuu kaikkialla. Samat ohjelmat ja samanlaiset nuoret hakkerit ovat asialla kaikissa maissa. Ei tässä mitään Suomelle sillä lailla ominaista ole, Järvinen rauhoittelee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.