Mainos

Häkämies: Suomi voisi hillitä oopiuminviljelyä

Häkämiehen mukaan suomalaisilla voisi olla ajatuksia siitä, miten Afganistanin maanviljelijöitä voidaan rohkaista siirtymään muihin lajikkeisiin.

Puolustusministeri Jyrki Häkämies (kok) vaatii entistä tiiviimpää yhteistyötä kriisinhallinnassa. Hän korosti tänään Maanpuolustuskurssin avajaisissa, että ratkaisevaa ei ole se, mikä hallinnonala kutakin operaatiota toteuttaa vaan, millaisia tuloksia siinä saavutetaan.

Häkämiehen mielestä Suomen aktiivinen osallistuminen kriisinhallintaan tulisi ottaa huomioon arvioitaessa maamme kehitysapupanosta, esimerkiksi Afganistanissa.

-Varusmieskoulutuksen erityisosaajina voisimme esimerkiksi peruskouluttaa henkilöstöä maan asevoimille sekä antaa vaativampaa sotilaskoulutusta jo peruskoulutuksen saaneille.

Häkämies väläytti myös ajatusta siitä, että Suomi voisi olla mukana ohjaamassa Afganistanin maanviljelijöitä oopiumin viljelystä väestönhuoltoa paremmin palveleviin lajikkeisiin.

-Voisimme myös miettiä Afganistanin luonnonvarojen hyödyntämistä heidän hyväkseen esimerkiksi kaivostoiminnan käyttämisessä.

Afganistan on Häkämiehen mukaan mallikelpoinen esimerkki siitä, miten moniuloitteista kriisinhallistaa voidaan järjestää.

- Afganistanin vakauttamista ei saada aikaiseksi pelkästään sotilaallisin keinoin. Siviiliyhteiskunnan rakentamiseen sotilaallista kriisinhallintaa ei ole tarkoitettu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.