Mainos

Häkämies pohtimaan merirosvojen kurittamista

EU:n puolustusministerit pohtivat maanantaina Brysselissä, mitä tehdä Somalian rannikolla jatkuvalle merirosvoukselle. EU kaavailee alueelle unionin ensimmäistä merioperaatiota, jolla ongelmaa yritetään ehkäistä.

Viimeksi eilen somalialaiset merirosvot kaappasivat tanskalaisen rahtilaivan Adeninlahdella. Merirosvous on erittäin yleistä Somalian rannikolla, ja kuluvan vuoden aikana jo useita kymmeniä laivoja on kaapattu. Sotilasliitto Nato ja monet valtiot ovat lähettäneet sotalaivojaan alueelle turvaamaan meriliikennettä.

Puolustusministeri Jyri Häkämies ja muut EU:n puolustusministerit keskustelevat kokouksessaan myös muun muassa Tshadin kriisinhallintaoperaatiosta. Brysselistä Häkämies jatkaa Tanskaan pohjoismaiseen puolustusministerikokoukseen.

Bornholmin saarella järjestettävässä kokouksessa puhutaan kriisinhallinnan ajankohtaisesta yhteistyöstä ja pohjoismaisen puolustusyhteistyön kehittämisestä.

Pohjoismaiden ja Baltian sekä Ukrainan puolustusministerien kesken keskustellaan myös maiden yhteistyöstä puolustushallinnon alalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.