Mainos

Hajosiko laturi? Ei hätää, puhelimen voi ladata myös sitruunoilla

3:57

Kyllästyttävätkö toimintakykynsä menettäneet akkulaturit ja niistä syntyvä elektroniikkajäte? Australialainen opettaja, Jacon Strickling, näyttää videolla, kuinka puhelimen akkua voi ladata sitruunoilla.

Sitruunaa ja älypuhelinta yhteen hieromalla toivottuun lopputulokseen ei kuitenkaan pääse, vaan lataukseen tarvitaan miltei joka kodista löytyviä apuvälineitä. Jos siis haluat ryhtyä kotikutoiseksi tiedemieheksi, kaiva esiin kaksi sitruunaa, kaksitoista sinkittyä ruuvia sekä lyhyt pätkä sähköjohtoa ja kupariputkea.

– Jokainen sinkistä tai kuparista valmistettu kappale luo yhden voltin jännitteen. Kun kaksitoista tällaista esinettä on sarjakytketty, saadaan aikaan kahdentoista voltin jännite, joka riittää matkapuhelimen virtalähteeksi, kirjoittaa Strickling videon yhteydessä.

Videolla näkyy, kuinka mies pistelee sitruunoitaan metallikappaleilla, kunnes ne muistuttavat etäisesti rubgy-palloja. Täysin vaivattomaksi tätä omalaatuista latauskeinoa ei siis voi kehua. Lisäksi katkotut sähköjohdot kipinöivät niissä kulkevan jännitteen vuoksi, mikä saattaa aiheuttaa vaaratilanteita. Sitruunoista ei myöskään ole akkuteknologian pelastamiseksi, sillä yhdestä sitruunasta riittää virtaa reiluksi tunniksi.

***

3:49

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.