Mainos

Haitin raunioista pelastettu yhä eloonjääneitä - katso videot

Haitissa vallitsevan lohduttomuuden keskellä nähdään välillä myös ilonpilkahduksia. YK:n mukaan kansainväliset pelastusryhmät ovat onnistuneet kaivamaan sortuneiden rakennusten raunioista jo yli 120 ihmistä.

Eloonjääneiden joukossa on muun muassa 69-vuotias Anna Zizi, joka löydettiin eilen hautautuneena roomalaiskatolilaisen kirkon alle pääkaupunki Port-au-Princessä.

- Näytti siltä, kuin pelastustyöntekijät olisivat kommunikoineet naisen kanssa ja onnistuneet juottamaan hänelle vettä letkun avulla. Nainen lauloi, kun hänet nostettiin pois raunioista, kuvaili Sarah Wilson brittiläisestä Christian Aid -järjestöstä.

Naisen pelastuminen oli tunteikas hetki myös pelastusryhmälle, jonka jotkut jäsenet itkivät ponnistuksen jälkeen.

Vain muutamaa tuntia myöhemmin 25-vuotias Hoteline Losana kaivettiin pois sortuneen kaupan alta. Ranskalaisten pelastustyöntekijöiden mukaan Losana oli löydettäessä ”tajuissaan ja suhteellisen hyvässä kunnossa”, vaikka hän ei ollut saanut ruokaa tai vettä viikkoon.

Koko pelastusoperaatio kesti noin yhdeksän tuntia.

Jacmelin kaupungista pelastettiin puolestaan kolmen viikon ikäinen tyttövauva. Ranskalaisen radioaseman mukaan Elisabeth-vauva selviytyi järistyksestä lähes naarmuitta, koska hänen ympärilleen raunioihin oli jäänyt pieni kuoppa.

Iloisia uutisia varjosti kuitenkin tänään sattunut uusi maanjäristys, joka oli voimakkuudeltaan 6,1 Richterin asteikolla. Järistyksen ei toistaiseksi ole kerrottu aiheuttaneen uusia vahinkoja.

Haitin hallitus arvioi, että viimeviikkoisessa maanjäristyksessä menehtyi 75 000 ihmistä ja loukkaantui 250 000. Lisäksi yli miljoona ihmistä jäi kodittomiksi.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.