Haitilainen perunavanukas 25.3.2000

Haitilainen perunavanukas

1 kg jauhoisia perunoita
100 g voita tai margariinia sulatettuna
2 banaania
1 dl sokeria
2 dl siirappia
1/4 tl vanilijaesanssia tai rkl vanilijasokeria
ripaus kanelia
1 dl rusinoita
3 munaa
Kuori perunat, leikkaa ne kuutioiksi ja keitä aivan kypsiksi. Kaada vesi pois. Voitele suurehko uuni- tai kakkuvuoka.
Hienonna banaanit soseeksi. Soseuta keitetyt perunat, lisää voi tai margariini, banaanisose, sokeri, siirappi, vanilijaesanssi, kaneli ja rusinat. Anna jäähtyä hetki. Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen kananmunat ja sekoita hyvin.
Kaada voideltuun vuokaan ja paista uunissa 180 asteessa noin 1 tuntia. Anna jäähtyä hyvin ja tarjoa kookoskastikeen kera.

Kookoskastike


2 dl sokeria
1,5 dl vettä
1 tlk kookosmaitoa (400 g)
3 munan keltuaista
2 rkl rommia tai 1/2 tl rommiesanssia
1/2 tl vanilijaesanssia
Sekoita vesi ja sokeri kattilassa. Keitä, kunnes seos paksunee hieman, mutta ei vielä karamellisoidu. Lisää kookosmaito ja kiehauta. Anna jäähtyä.
Sekoita keltuaiset hyvin ja lisää ne kookosseokseen ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Kuumenna seos koko ajan sekoittaen niin, että se sakenee. Mausta rommilla ja vanilijalla. Jäähdytä hyvin jääkaapissa ennen tarjoilua.

Lue myös:

    Uusimmat