Häirintäkohu liikaa: Suomen jääkiekkoilijoiden yhdistys irtisanoi Olympiakomitean kumppanuuden

Häirintäkohu olympiakomitean ympärillä kiihtyy – Suomen urheilun eettinen keskus ottaa kantaa 22:37
SUEKin pääsihteeri Teemu Japisson kommentoi Olympiakomitean tiedotustilaisuuden ja Ylen uutisen tietojen aiheuttamaa ristiriitaa.

Olympiakomitean häirintätapaus saa Suomen jääkiekkoilijat (SJRY) eroamaan Suomen olympiakomitean jäsenyydestä. Jääkiekkoilijoita edustava SJRY on ollut Olympiakomitean kumppanuusjäsen vuodesta 2017.

Jääkiekkoilijoiden tiedotteen mukaan Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Lehtimäen epäasiallinen käytös ja asian käsittely Olympiakomitean johdossa eivät edusta niitä arvoja ja toimintamalleja, joiden takana SJRY voi seistä ja siten ne hyväksyä.

–  SJRY ei hyväksy epäasiallista käytöstä missään muodossa. Haluamme näin osoittaa tukemme epäasiallisen käytöksen uhreiksi joutuneille. Haluamme myös vaikuttaa siihen, että koko urheiluyhteisö toimii vastuullisesti ja yhdessä sovittuja eettisesti kestäviä toimintamalleja kunnioittaen, järjestö tiedottaa. 

Jääkiekkoilijat ihmettelevät muun muassa sitä, miksi huippu-urheiluyksikön johtajan uusi toimikausi päätettiin Olympiakomitean hallituksessa siten, että hallitus ei ollut tietoinen Lehtimäelle annetusta varoituksesta. 

–  Koko asiassa olisi tarpeen nyt viimeistään tehdä ulkopuolinen riippumaton selvitys, SJRY esittää.

Lue myös:

    Uusimmat