Häirintä- ja ahdisteluväitteet ravisuttavat myös radioaaltoja – YleX:n ohjelmajohtaja jäähylle pistetystä ohjelmasta: "Päätimme ottaa aikalisän"

YleX hyllytti radioshownsa Punkstoo-häirintäkohun takia – näin ohjelmapäällikkö kommentoi tapausta 3:24
Katso video: YleX:n ohjelmajohtaja kommentoi peruttua Uuden musiikin rockshown tauolle pistämistä: "Kanava ei näe mahdollisuutta sen lähettämiseen"

Radiokanava YleX:n Uuden musiikin rockshow -ohjelma jää tauolle toistaiseksi.

YleX:n mukaan ohjelmaan on viitattu Instagramin Punkstoo-tiliin liittyvissä keskusteluissa.

Instagramiin luotu Punkstoo-tili nousi julkiseen keskusteluun viime viikolla, kun tilillä ryhdyttiin jakamaan anonyymejä kirjoituksia muun muassa punk-piireissä tapahtuneista väitetyistä väkivaltatapauksista, seksuaalisesta häirinnästä, ahdisteluista ja raiskauksista.

Sittemmin Instagramiin on perustettu useita muita tilejä, joissa jaetaan vastaavia kokemuksia metalli-, rap- ja iskelmämusiikkipiireistä.

YleX:n ohjelmapäällikkö Hanne Kautto kommentoi ohjelman tauolle pistämistä MTV:lle.

– Päädyimme journalistisesta syystä tällaiseen päätökseen. Oli vaikea päätös. Uuden musiikin rockshow on nostettu esiin muun muassa Instagramin Punkstoo-keskustelussa, eikä kanava tällä hetkellä näe mahdollisuutta sen lähettämiseen.

Palaute on Kauton mukaan ollut vaihtelevaa. Hän ei myöskään osaa tarkasti sanoa, milloin ohjelma mahdollisesti palaa radioaalloille.

"Ohjelmia ei panna tauolle anonyymien some-viestien perusteella"

Hanne Kauton mukaan Punkstoo-tilillä esitetyn kaltaiset syytökset otetaan Ylellä aina vakavasti ja ne tutkintaan perinpohjaisesti, jos sellaisia tulee vastaan.

– Ohjelmia ei lopeteta tai panna tauolle anonyymien some-viestien perusteella, vaan päätösten taustalla on aina Ylen oma perusteellinen ja huolellinen harkinta. Nyt päätimme ottaa aikalisän aiheen ympärillä vellovan keskustelun vuoksi.

YleX tunnetaan siitä, että kanavalla soitetaan eri tyylilajeja edustavien artistien musiikkia laajasti. Punkstoosta muihin genreihin levinnyt keskustelu on YleX:n mielestä erittäin tärkeää.

– Me itse emme hyväksy syrjintää naisvihaa, homo- tai transfobiaa, väkivaltaa tai seksuaalista ahdistelua ja häirintää. Keskustelu on tervetullutta.

Uuden musiikin rockshow -ohjelmaa juontaa muusikko-kirjailija Teppo Vapaus.

Lue myös:

    Uusimmat