Hailey Bieber oikeuteen – yritti ostaa kosmetiikkamerkkinsä nimen oikeuksia jo neljä vuotta sitten

Justin Bieber ja Hailey Baldwin kihlautuivat 0:46
Justin Bieber ja Hailey Baldwin Bieber kihlautuivat vuonna 2018.

Hailey Bieber on yrittänyt jääräpäisesti omia jo varattua nimeä kosmetiikkatuotemerkilleen, ja asiaa puidaan seuraavaksi oikeudessa. 

RHODE-vaatemerkin perustajat nostivat kanteen supermalli Hailey Bieberin, 25, hiljattain lanseeraamaa Rhode-kosmetiikkamerkkiä vastaan Yhdysvalloissa. Hailey Bieber haastoi taas vastavuoroisesti vaatebrändin oikeuteen tavaramerkkiloukkauksesta, uutisoi People

Omituisen nimisotkun taustat ajoittuvat jo neljän vuoden taakse. RHODE-merkin perustajajäsenet Purna Katau ja Phoebe Vickers väittävät kanteessaan, että Hailey olisi yrittänyt ostaa nimen oikeuksia heiltä jo vuosia sitten, mutta he olivat kieltäytyneet kaupoista. Siitä huolimatta Hailey lanseerasi uuden tavaramerkkinsa Rhode-nimellä tämän vuoden kesäkuun puolivälissä, kun taas RHODE on perustettu jo vuonna 2013. 

Perustajat vaativat tuomiosituimelta alustavaa kieltomääräystä, joka määräisi Haileyn lopettamaan Rhode-nimen käytön tuotemerkilleen. Lisäksi he ovat pyytäneet Haileytä vaihtamaan ihonhoitosarjansa nimeä lisäsekaannuksien estämiseksi. 

RHODE-vaatemerkin vaatteita myydään luksusliikkeissä, kuten esimerkiksi Saks Fifth Avenuella ja Neiman Marcusilla. Vaatteita on nähty usein julkkisten, kuten Beyoncén ja Rihannan, yllä. 

– RHODE-brändi on kaikki, minkä eteen olemme tehneet kovasti töitä, ja nimemme käyttäminen vahingoittaa yritystämme, työntekijöitämme, asiakkaitamme ja kumppaneitamme, perustajat toteavat lausunnossaan. 

Samaan soppaan liittyvät myös Justin Bieber, 28, ja somejätti Instagram. RHODE-vaatemerkki oli pyytänyt Instagramilta @shoprhode-tilinsä virallistamista, mutta hakemus oli niin kutsutusti lepotilassa Instagramin käytäntöjen mukaisesti. Instagram oli kuitenkin lupauksistaan huolimatta jo myöntänyt Haileyn @rhode-tilille virallisen tunnuksen, vaikka brändin ensimmäinen julkaisu oli tehty somepalvelussa vasta 8. kesäkuuta. 

Justin Bieber oli mainostanut miljoonille seuraajilleen vaimonsa kosmetiikkamerkkiä. Seuraajat olivat sekoittaneet tagaykset keskenään, koska he olivat taganneet Haileyn @rhode-merkkiä myös julkaisuihin, joissa julkkikset esittelivät @shoprhode-vaatemerkin vaatteita. 

RHODE-vaatemerkki myy vaatteita ja asusteita. Yrityksen jättämästä kanteesta selviää, että heillä on suunnitelmissa laajentaa kosmetiikkaan ja taloustarvikkeisiin, joten yritys on ymmärrettävästi näreissään Haileylle. Kannetta käsitellään New Yorkin eteläisen piirin käräjäoikeudessa. 

Hailey Bieber myy Rhode-nimellä ihonhoitosarjaa ja hän on nimennyt tuotemerkkinsä toisen nimensä mukaan. 

– Me Rhodessa uskomme yksinkertaisuuteen, kohtuuhintaisuuteen, aitouteen, laatuun ja läpinäkyvyyteen, lukee Bieberin yrityksen verkkosivuilla. 

Haileyllä ja hänen aviomiehellään Justin Bieberillä on ollut viime aikoina vaikeuksia, koska Justinilla on ollut vakavia terveyshuolia.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat