Häihin valmistautuvan brittihovin salaisuudet paljastuvat AVAlla huhtikuussa

Lähestyvät kuninkaalliset häät saavat katseet kohdistumaan brittihoviin. Kuningashuoneen jäsenet ovatkin vuosikymmenten saatossa antaneet aihetta huhuille ja skandaaleille.

AVA tarjoaa katsojilleen huhtikuussa kahdeksan laadukasta dokumenttia, joissa tutustutaan brittihovin arkeen ja käsitellään hovin vaiettuja salaisuuksia.

William ja Kate: Kuninkaallinen rakkaustarinalauantaina 2.4. klo 20.00

Iso-Britannia juhlii 29.4.2011 kuninkaallisia häitä, kun prinssi William ja hänen pitkäaikainen tyttöystävänsä Kate Middleton saavat toisensa. William ja Kate ovat onnistuneet pitämään suhteensa hyvin yksityisenä, mutta brittiläinen ohjelma William ja Kate: Kuninkaallinen rakkaustarina (William and Kate: A Royal Love Story) valottaa suhteen taustoja ja yksityiskohtia uusilla tiedoilla. Ohjelma sisältää myös Williamin ja Katen kihlausilmoituksen sekä pariskunnan kommentit ilouutisesta.

Uusinta 7.4. klo 22.00.

Kuninkaallisen keittiön salaisuudetsunnuntaina 3.4. klo 20.00

Kuinka kokata ruokaa, joka kelpaisi vaikka kuningattarelle? Sen tietää hovin entinen keittiömestari Graham Newbould, joka on perehtynyt siihen, millaisesta ruoasta kuninkaalliset pitävät. Newbould paljastaa dokumentissa (Secrets of the Royal Kitchen), miten hovissa ruokaillaan arkena ja millaisilla herkuilla juhlistetaan erikoisia hetkiä. Keittiömestari kertoo myös, millaisella herkulla hurmataan hovin vaativat koirat, corgit.

Uusinta 8.4. klo 22.00.

Prinsessa ja gangsterilauantaina 9.4. klo 20.00

Brittiläinen dokumentti (Princess & the Gangster) käsittelee aikanaan suurta kohua herättänyttä skandaalia. Vuonna 1974 Englannin Prinsessa Margaret oli lomailemassa karibialaisella Mustiquen paratiisisaarella ja kohtasi siellä John Bindonin, hauskan ja karismaattisen miehen, joka oli näytellyt useissa elokuvissa. Bindonilla oli kuitenkin pimeä puolensa: hän oli yksi läntisen Lontoon tunnetuimpia gangstereita. Rakkaus kuitenkin roihahti ja suhde jatkui, kunnes lehdistö kiinnostui ja alkoi seurata parin tekemisiä. Kun John sekaantui korkean profiilin murhatapaukseen, panokset kovenivat ja salainen palvelu astui kuvioihin. Dokumentissa Bindonin lähipiiriin kuuluneet ystävät sekä hänen rikoksiaan tutkinut poliisikomisario George Mould kertovat näkemyksiään parin suhteesta.

Uusinta 14.4. klo 22.00.

Kuningatar valtataistelussasunnuntaina 10.4. klo 20.00

Dokumentti (Queen's Coronation: Behind Palace Doors) kuvaa kulisseissa käytyä kiivasta valtataistelua kruunusta. Englannin kuningatar Elizabeth II kruunattiin vuonna 1953 vasta 25-vuotiaana. Upean seremonian taustat olivat kuitenkin kaikkea muuta kuin loistokkaat. Kuningas oli kuollut yllättäen ja kuningataräiti pakotettiin astumaan syrjään. Elizabeth joutui ikävään välikäteen äitinsä ja aviomiehensä Prinssi Philipin valtataistelussa. Philip halusi uudistaa kuningaskuntaa ja äidin takana oli voimakas joukko perinteitä kannattavia tukijoita. Philipin taustoja tongittiin ja äiti teki kaikkensa vävynsä mustamaalaamiseksi. Vaikka perhe ja kuningaskunta olivat repeytymässä palasiksi, Elizabethin piti kerätä voimansa ja astua kansan eteen heidän hallitsijanaan.

Uusinta 15.4. klo 22.00.

William ja Harry - maailman seuratuimmat prinssitlauantaina 16.4. klo 20.00

Dokumentti (William and Harry: The Peoples Princes) kuvaa koko maailman seuraamien prinssien vaiheita. Heidät tunnetaan poikina, joilta riistettiin äiti traagisella tavalla, kun he olivat vasta lapsia. Heidän tekemisiään seurataan tiiviisti lehdistössä. Mutta mitä lopulta tiedämme kruununprinssi Williamista ja hänen pikkuveljestään Harrysta ihmisinä ja yksilöinä? Mikä on heidän paikkansa maailman kuuluisimmassa ja samalla yksityisimmässä perheessä? Kiehtovalla arkistomateriaalilla ja haastatteluilla ryyditetty dokumentti tarjoaa uuden näkökulman näihin kysymyksiin.

William ja Kate: kahdeksat kuninkaalliset häätsunnuntaina 17.4. klo 20.00

Samalla kun koko maailma odottaa Englannin prinssi Williamin ja Kate Middletonin kuninkaallisia häitä, tämä tuore dokumentti (William, Kate and 8 Royal Weddings) tarjoaa kiehtovan kurkistuksen hohdokkaimpien häiden kulissien taakse viimeisten 60 vuoden ajalta. Hääpukijoiden, morsiusneitojen ja asiantuntijoiden haastatteluja sekä kiinnostavaa arkistomateriaalia sisältävä ohjelma seuraa kuuluisimpien kuninkaallisten juhlahistoriaa sitten kuningatar Elizabeth II:n häiden vuonna 1947.

Uusinta 22.4. klo 22.40.

Kuninkaalliset hevoshullutlauantai 23.4. klo 20.00

Dokumentti (Royal Riders) kuvaa seikkaperäisesti Iso-Britannian kuningashuoneen jäsenten suhdetta hevosiin ja hevosurheiluun. Brittihovin jäsenet ovat tunnetusti innokaita hevosurheilun ystäviä. Näemme niin kuningatar Elisabet II:n, prinssi Charlesin kuin Zara Phillipsinkin vapaa-ajallaan hevosten parissa. Englantilainen dokumentti.

Uusinta 1.5. klo 17.00.

Prinssi Charlesin kolmas nainensunnuntai 24.4. klo 20.00

Dokumentti (Prince Charles' Other Mistress) kertoo vähän tunnetun tositarinan australialaisesta perijättärestä, jota Walesin prinssi rakasti - ja lopulta hylkäsi. 1970-luvulla Lady Dale "Kanga" Tryonilla oli intohimoinen suhde prinssi Charlesiin ja hän oli Camilla Parker Bowlesin pahin kilpailija. Lady Tryonin elämä päättyi traagisesti, kun hän kuoli vain 49-vuotiaana hämärissä olosuhteissa. Harvinaisissa erikoishaastatteluissa kuulemme sekä itse Dalen että ystävien ja perheenjäsenten näkemyksiä tästä suhteesta sekä Charlesin ja Dianan myrskyisästä liitosta.

Uusinta to 29.4. klo 22.00.

(AVA)

Kuvat: Getty Images ja MTV3

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja