Mainos

Haavisto: Siviilejä rauhanturvaohjelmiin

Ympäristöministeri Pekka Haavisto (vihr.) esittää, että Suomi ryhtyisi kouluttamaan myös siviilejä konfliktien jälkeisiin rauhanturva- ja jälleenrakennusohjelmiin.

Siviilipuolen asiantuntijoita voitaisiin käyttää mm. jälleenrakennuksen, pakolaisten paluun ja ihmisoikeustarkkailun apuna. Haavisto piti Suomen lähtöä Kosovoon hyvin todennäköisenä, mikäli rauhansopimus syntyy ja rauhanturvaoperaatio saa YK:n mandaatin. Hänen mukaansa siviilipuolen mahdollisuuksia olla mukana rauhan rakentamisessa olisi harkittava jo tässä operaatiossa.

-On hyvä, että olemme mukana perinteisissä rauhanturvatehtävissä, mutta olisi aika miettiä, voisiko Suomella olla myös muuta annettavaa tällaisissa tilanteissa. Eikö meiltä löytyisi paljon asiantuntemusta myös siviiliyhteiskunnan jälleenrakennukseen, Haavisto kysyi Helsingissä tänään.

Haavisto muistutti ulkoministeriön viimesyksyisen ihmisoikeustarkkailijakoulutuksen herättäneen suurta kiinnostusta. Tämä kertoo, että valmiutta muuhunkin kuin perinteiseen rauhanturvatehtäviin löytyy.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.