Työministeri Haatainen MTV:lle: Yksi sivutoiminen sovittelija lisää valtakunnansovittelijan toimistoon

Työministeri Tuula Haatainen (sd.) sanoo MTV Uutisille aikovansa esittää yhtä sivutoimista sovittelijaa lisää valtakunnansovittelijan toimistoon sovitteluruuhkan vuoksi. Haatainen kertoo keskustelleensa asiasta valtakunnansovittelijan kanssa.

Haataisen mukaan uudesta sivutoimisesta sovittelijasta on tarkoitus päättää ensi viikolla valtioneuvoston istunnossa. Tuolloin selviää myös tehtävään valittavan henkilön nimi.

Valtakunnansovittelija voi kutsua sivutoimisen sovittelijan tarvittaessa avuksi hoitamaan työkiistojen sovittelua. Sivutoiminen sovittelija valitaan reserviin kolmeksi vuodeksi, ja hänelle maksetaan palkkiota, kun valtakunnansovittelija on pyytänyt hänet töihin.

Lisäsovittelijasta kertoi ensin Uutissuomalainen.

Valtakunnansovittelija on tällä hetkellä Vuokko Piekkala ja sivutoimisia sovittelijoita ovat Jukka Ahtela ja Janne Metsämäki. Ahvenanmaan itsehallintoalueella on oma sovittelija Juha-Pekka Tyni. Metsämäki on Haataisen puoliso.

Haatainen sanoo selvittäneensä oikeuskanslerilta, että asiassa ei ole jääviysongelmaa, sillä sivutoimiset sovittelijat toimivat valtakunnansovittelijan alaisuudessa. Metsämäen sovittelemaan työkiistaan liittyvän lakon siirtämisestä päättäisi tarvittaessa elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.).

Lue myös:

    Uusimmat