Haastattelussa oikeusministeri Lindström: Tuomioiden ankaruudet selvitetään

Haastattelussa oikeusministeri Lindström: Tuomioiden ankaruus selvitetään 5:12

Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (ps) vakuuttaa selvittävänsä perusteellisesti törkeistä rikoksista annettavat tuomiot.

Viime viikkoina on keskusteltu erityisesti törkeistä väkivalta- ja seksuaalirikosten tuomioista, jotka saattavat saattavat vaihdella merkittävästi. SuomiAreenan keskusteluissa Porissa avauksissa on kyselty, miksi törkeitäkin tekoja tulkitaan usein rangaistusasteikon lievempään päähän. 

Lindström ymmärtää kansalaisten huolen ja aikoo kuulla asiassa sekä maallikoita että asiantuntijoita.

-Ensin tutkitaan ennen kuin hutkitaan, Lindström sanoo.

-Oikeustajun selvittäminen ei ole mikään yksiselitteinen asia. Jokainen näkee asian omalla tavallaan. Tunteita nostattavat tapaukset nostavat keskustelun uudelleen.

Lindström muistuttaa, että perusteellisessa työssä menee oma aikansa. Hän uskoo, että ensi vuonna samaan aikaan asiassa ollaan jo paljon viisaampia.

-Minua on kovasti arvosteltu siitä, ettei minulla ole oikeuspuolen koulutusta, mutta haluan tuoda maalaisjärkeä keskusteluun, Lindström sanoo.

MTV Uutisten haastattelussa Lindström vastaa myös tuomioiden paljousalennukseen eli useiden tuomioiden tapauksissa lyhenevään vankeusaikaan sekä puoluetoverinsa Laura Huhtasaaren avaukseen, jonka mukaan seksuaalirikolliset pitäisi passittaa Viron vankiloihin.

Hän myös kommentoi uuden poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen virkarikosepäilyjä. 

Toimittaja Jouni Sipilä haastattelee.

Nettisuorien avulla pysyy kärryillä lavojen tapahtumista, vaikka ei paikalle pääsisikään.

MTV.fi:ssä ja MTV Katsomossa on seurattavissa neljä suoraa SuomiAreena-lähetystä pitkin päivää Porista. 


SuomiAreena Special 1:30:06

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat