Kansanedustajan avaus SuomiAreenassa: Seksirikolliset Viron vankiloihin

Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari olisi valmis viemään kovia rikollisia ulkomaille kärsimään tuomiotaan.

Porissa SuomiAreena-keskustelutapahtumassa vierailleen Huhtasaaren mielestä esimerkiksi Viro voisi olla edullinen sijoituspaikka esimerkiksi pitkiä vankeustuomioita seksuaalirikoksisista istuville.

- Asia ei ole hallitusohjelmassa, mutta haluan yksittäisenä kansaedustajana herätellä tätä keskustelua. Sitä varten eduskunnassa olen, että voin myös omia avauksia tehdä. Tämä olisi yksi keino saada säästöjä aikaan. Vankilavuorokausi maksaa Suomessa 200 euroa.

Huhtasaaren mielestä kansalaisten oikeustaju ja oikeuslaitoksen määräämät rangaistukset eroavat eniten juuri seksuaali- ja väkivaltarikosten kohdalla. Huhtasaaren mielestä törkeissä seksuaalirikoksissa tuomioiden vaihteluväki ei saa olla 2-10 vuoteen kuten nykyisin.

- Tilastojen mukaan yleensä määrätään näistä noin kahden vuoden tuomioita. Meidän pitäisi pienentää tätä haitaria esimerkiksi 8-10 vuotta ehdotonta vankeutta. Samalla pitäisi harkita, pitäisikö tuomioiden maksimimäärää vielä nostaa. Minua tähän kannustaa se, että kuulen paljon tällaista toivetta rikosten uhreilta ja heidän omaisiltaan. Heidän toiveensa on vain saada oikeutta, Huhtasaari sanoi SuomiAreenassa MTV Uutisten haastattelussa.

Huhtasaari on eduskunnan lakivaliokunnan jäsen.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja