Mainos

Haas-pomo katsoo uuden ajan koittaneen: "F1-sarjassa ei ole enää keskiryhmää"

6:32

F1-sarjassa kilpailevien tallien niin kutsuttu keskiryhmä on lakannut olemasta, katsoo Haas-tallipäällikkö Günther Steiner.

Ylälaidan videolla Niki Juusela ja Toni Vilander vetävät F1-kauden tilanteen yhteen kymmenen osakilpailun jälkeen.

Haas on valmistajien sarjassa tällä hetkellä viidentenä, kun eroa neljäntenä olevaan Renault-talliin on 19 pistettä. Sarjan hännillä perinteisesti viime kaudet viettänyt Sauber on luovuttanut paikkansa Williamsille, mutta perinteistä poiketen Steiner summaisi kaikki sarjan tallit kärkikolmikon takana yhteen nippuun.

– Keskiryhmää ei oikeastaan enää ole. Puhutaan vain lopuista talleista. On kärkikolmikko ja sitten muut. Kuten olemme nähneet, niin kaikki voivat sijoilta neljästä kymmeneen kilpailla tässä vaiheessa kautta pisteistä. Mutta on mukava olla viidentenä, Steiner kertoi.

– Talvitestien jälkeen olimme varovaisen optimisisia, että se voitaisiin saavuttaa, mutta tehtävä on silti vaikea, koska kaikki tallit formula ykkösissä ovat erittäin hyviä - sarjassa ei ole enää ketään, joka on kilpailukyvytön, Steiner lisäsi

Steiner uskoo Haasilla olevan hyvät mahdollisuudet tavoittaa Renault taistelussa valmistajien sarjan nelossijasta.

– Mielestäni automme potentiaali viimeisessä kolmessa kisassa on näyttänyt, että tähtääminen neljänneksi on mahdollista. On kuitenkin kysymys erikseen, saavutammeko sen vai emme. En halua olla ylimielinen ja väittää sen toteutuvan, koska asia ei ole millään tavalla itsestäänselvyys, Steiner totesi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.