Haamunmetsästystä, falloksia ja zombeja: Näitäkin yliopistoissa opetetaan – katso outo lista!

Yliopistoissa tutkitaan mitä kiintoisampia asioita ja ilmiöitä, aina falloksista pitsinnypläämiseen ja zombeista Harry Potteriin.

Brittilehti Independent listasi verkkosivuillaan 10 outoa ja oudon kiinnostavaa kurssia, joita yliopistoissa voi opiskella.

1. Zombie-tietoa

Baltimoren yliopistossa opiskelijoita valmistetaan zombien tulemiseen. Kauhuelokuvista ja sarjakuvista tuttuja eläviä kuolleita käsittelevä kurssi avaa opiskelijoille pop-kulttuurin saloja.

2. David Beckham -ekspertiksi?

Staffordshiren yliopisto sai osakseen kosolti mediakiinnostusta vuonna 2000, kun se tarjosi opiskelijoille jalkapalloilija David Beckhamia käsittelevää kurssia. Jalkapallokulttuuri on yhä osa yliopiston urheilun, median ja kulttuurin opintoja.

3. Opiskelua Tylypahkan malliin

Durhamin yliopisto on ottanut Harry Potterin kurssikirjallisuudeksi ja peräti omaksi opintokokonaisuudekseen osana kasvatusoppia.

Aiheita ovat muun muassa "Jästit ja taika: Irti oravanpyörästä ja lumouksen löytäminen" sekä "Rohkelikko ja Luihuinen: Ennakkoluulo ja suvaitsemattomuus luokkahuoneessa".

4.Syvenny Star Trekin filosofiaan

Star Trek -faneja ilahduttaa tieto, että Georgetownin yliopistossa on mahdollista opiskella Star Trekiä ja filosofiaa. Oppilaat voivat pohtia kurssilla muun muassa aikamatkailun mahdollisuutta.

5. Kiehtova fallos-kurssi

Los Angelesin Occidental-yliopisto opettaa aiheesta kiinnostuneille kurssia falloksesta.

Kurssi paneutuu syvällisesti kaikkeen fallos-aiheiseen, kuten falloksen merkitykseen maskuliinisuudelle, sen valkoisuuteen ja lesbojen fallokseen.

6. Haamujen jahtaus

Kurssi "Poikkeuksellisten ihmiskokemusten fysiologia" ammentaa oppia Ghosbustersista, eli Haamujengi-elokuvasta.

Luennoitsija Tony Lawrence kertoi vuonna 2006, että nähtyään elokuvan lapsena hän oli ajatellut, että haamujen jahtaus on mitä hohdokkain työ.

–Tietysti todellisuus on hieman erilainen, mutta se kiinnostukseni herättikin. Emme kerro opiskelijoille mitä uskoa, mutta autamme heitä tutkimaan.

7. Hallitse jedien harjoitustekniikat

Kuningattaren yliopisto Belfastissa vetää avointa kurssia nimeltä "Tunne voima: Kuinka harjoitella jedien tapaan".

Kurssilla opetetaan tosielämän psykologisia tekniikoita jedien mielenhallinnan takaa sekä tutustutaan laajemminkin Tähtien sodan maailman aiheisiin kuten tasapainoon, kohtaloon, dualismiin, isyyteen ja fasismiin.

8. Perehdy Robin Hoodin maailmaan

Nottinghamin yliopisto ei ole historian kurssikokonaisuuksia suunnitellessaan unohtanut kaupungin tunnetuinta sankaria, Robin Hoodia. Robin Hoodin opiskelijat upottautuvat kenties Englannin kuuluimman keskiaikaisen sankarin tarinoihin ja balladeihin.

9. Vaahterasiirappi-seminaari

New Yorkin Alfredin yliopisto tarjoaa seminaaria vaahterasiirapista. Siinä opitaan vaahterasiirapinvalmistuksesta ammattina ja havainnoidaan, kuinka vähän valmistusmenetelmä on vuosisatojen saatossa muuttunut.

10. Pitsinnypläyksen tohtoriksi

Glasgown yliopistossa avautuu ainutlaatuinen mahdollisuus opiskella shetlantilaisen pitsinnypläyksen tohtoriksi. Opintopakettia tuetaan täydellä apurahalla.

Lähde: Independent.co.uk

Kuvat: Colourbox.com ja Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja