Häähatut ja brittivärejä vaatteisiin – prinsessafanit matkalla kuninkaallisiin häihin

William ja Kate -häärekvisiittaa, näyttävästi brittivärein pukeutuneita naisia ja suuria häähattuja. Tästä kaikesta koostuu suomalaisten prinsessahääfanien valmistautuminen prinssi Williamin ja Kate Middletonin hääjuhlaan.

Suomalaiskolmikko ei tyydy katselemaan häitä kotisohvalta, vaan ampaisee lentokoneella jo keskiviikkona kohti Lontoota. Kotiin palataan vasta sunnuntaina. Faniporukka oli lähes samalla kokoonpanolla myös viime vuonna paikan päällä, kun Ruotsin prinsessa Victoria sai Danielinsa.

– Meidän prinsessahääfanitus on varmaan lähtöisin siitä, että kaveriporukallamme on ollut tapana lähettää toisilleen eri maista kuninkaalliskortteja. Se oli alun perin vitsi, joka lähti sitten vähän käsistä, nauraa yksi porukan jäsenistä, Immi Kormi.

Kormin mukaan kaverukset saivat viime kesänä juhliessaan ajatuksen lähteä toteuttamaan kuninkaallisfanitusta Ruotsin häihin. Ja eihän hyvin alkanutta harrastusta kannata lopettaa kesken:

– Olemme ajatelleet, että voisimme aina matkustaa paikan päälle, jos joku kruununprinssi tai -prinsessa menee naimisiin.

Tämän kesän Monacon ruhtinas Albertin heinäkuiset häät jäävät kuitenkin väliin. Kaksi häätapahtumaa niin lähekkäin on jo tällekin faniryhmälle liikaa.

"Miehiä emme huoli mukaamme"

Lontoossa kolmikolla on perjantaiksi selvät suunnitelmat: ensiksi he menevät hääpaikkana toimivan Westminster Abbeyn lähelle ja yrittävät nähdä vilauksen kuninkaallisista vaunuista. Sen jälkeen he menevät katsomaan, kun pari vilkuttaa kansalle Buckinhamin palatsin parvekkeelta. Parvekkeella nähtäneen myös odotettu kuninkaallinen suudelma.

– Ja silloin poksautamme shamppanjapullon.

Kormi ei itse haaveile jo löytyneen prinssinsä kanssa hörhelöisistä prinsessahäistä, vaan kertoo oman tyylinsä olevan lähinnä minimalistinen.

– En oikein tiedä, mikä näissä häissä kiehtoo. Ehkä se, että ne ovat ihastuttavia, todeksi tulleita satuja.

Naisten prinsessahäämatkoille ei miehiä oteta. Eivätkä miehet Kormin sanoin myöskään mukaan lähtisi.

– Kyllä miehiltä aina huvittunutta tyrskähtelyä kuuluu, kun kerromme matkasuunnitelmistamme.

Seuraamme suomalaisten prinsessafanien matkaa aina hääpäivään asti verkkosivuillamme.

Lue myös:

    Uusimmat