Mainos

Gustafssonin muistikuvat ristiriitaisia

Bodom-oikeudenkäynti jatkui tänään syytetyn, Nils Gustafssonin kuulemisella. Kolmoismurhasta syytetyn Gustafssonin muistikuvat Bodominjärven surmayöstä ovat osittain ristiriitaiset.

Syytetty Nils Gustafsson on aiemmin kertonut, ettei muista yön tapahtumista mitään. Tänään oikeudessa hän muisti kuitenkin käyneensä aamuyöllä kalassa Seppo Boismanin kanssa.

Gustafsson kertoi ensin viimeiseksi muistikuvakseen, että seurue meni telttaan ja toivotti toisilleen hyvää yötä. Seuraava mielikuva hänellä oli Töölön sairaalasta.

Käräjillä kävi ilmi, että Gustafsson ja Boisman heräsivätkin yöllä vielä kalalle ja palasivat sitten telttaan. Gustafsson ei muistanut, olivatko tytöt kalareissulla mukana. Gustafsson tarkensi yön tapahtumia, kun laamanni Heikki Mikkola huomautti kertomuksen ristiriidasta. Gustafsson sanoi sitten, ettei muista onkireissun jälkeisistä tapahtumista mitään.

Suhteestaan Irmeliin syytetty totesi, että se oli normaali seurustelusuhde, -siinä halattiin ja suudeltiin.

Gustafsson kiisti, että illan aikana olisi ollut mitään riitaa tai mustasukkaisuutta. Illalla oli menty nukkumaan. Yöllä hän ja Boisman olivat käyneet ongella. Sen jälkeen - ennen auringonnousua - oli vielä suudeltu, mutta Gustafssonin mukaan hänellä ei ollut tarkoitusta sukupuoliyhteyteen. Kondomeja oli kuitenkin mukana, "jos sattuis tarvitsemaan".

Gustafssonin mukaan Irmeli ei ollut vastustellut halausta. - Se tapahtui ihan yhteisymmärryksessä. Hän kertoi myös, ettei tiennyt Irmelin muista poikaystävistä. - Sellaisesta ei ollut puhetta.

Aiemmissa kuulusteluissa Gustafsson on kertonut viereisellä niemellä olleista onkipojista ja ulkopuolisen murhaajan raahaamisesta. - Sellaisia muistikuvia on. Vammoistaan Gustafsson kertoi, että leukaluu oli lyöty alas, eikä kävely onnistunut.

Uhrien omaisten asianajajalta tiukkoja kysymyksiä

Bodominjärven uhrien omaisten asiaa ajava Heikki Lampela prässäsi murhasyytettyä Nils Gustafssonia kunnolla. Oikeuden puheenjohtaja laamanni Heikki Mikkola kuitenkin keskeytti Lampelan pyrkimykset useaan kertaan.

Mikkola esimerkiksi kielsi Lampelaa vetoamasta Gustafssonin poliisikuulusteluissa sanomiin asioihin. Laamannia kiehutti myös se, että Lampela kysyi Gustafssonilta asioista, joiden suhteen syytetty oli moneen kertaan ilmaissut muistamattomuutensa. Mikkolan mielestä osa Lampelan puheesta olisi kuulunut paremminkin oikeudenkäynnin lopussa annettavaan yhteenvetoon.

Asianajaja oli salin ulkopuolella tuohtunut.

-En halua kommentoida puheenjohtajan menettelyä, mutta uskon, että Gustafsson olisi voinut romahtaa. Nyt puheenjohtaja antoi syytetylle liian monta kertaa happea.

Gustafsson kertoi seuranneensa jutun käsittelyä tiedotusvälineistä siihen saakka, kunnes hänet vuonna 2004 vangittiin.

Murhaoikeudenkäynti jatkuu maanantaina 22.8. käynnillä rikospaikalla Bodomin järvellä.

(MTV3-STT)

Lue lisää Bodom-erikoissivuiltammewww.mtv3.fi/bodom.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.