Mainos

Guggenheimin arkkitehtikisan rahoituksesta uupuu yhä

Helsingin Guggenheim-museon arkkitehtuurikisan rahoitus ei ole vieläkään täysin kasassa. Kilpailu käynnistettiin tänään.

Kisan budjetiksi on arvioitu 2,2 miljoonaa euroa. Suomessa vieraileva Guggenheim-säätiön puheenjohtaja Richard Armstrong kertoi, että kisa pystyttiin käynnistämään, vaikka koko rahaa ei ole.

Kilpailun tukijoina ovat Guggenheim Helsinki Tukisäätiö, Guggenheim Helsinkiin -yhdistys sekä Louise ja Göran Ehrnroothin säätiö. Lisäksi mukana on yksityisiä lahjoittajia, jotka haluavat pysyä nimettöminä.

Louise ja Göran Ehrnroothin säätiön tukisummaa Armstrong ei paljasta, mutta kuvailee sitä "avokätiseksi". Myöskään tukisäätiö ei paljasta, kuinka paljon rahaa on kasassa. Tukijoita on kymmeniä, muotoilee tukisäätiön hallituksen puheenjohtaja Ari Lahti.

Iltapäivällä varmistuu, rahoittaako Svenska Kulturfonden kilpailua. Säätiö on lykännyt hakemuksen käsittelyä.

Guggenheim-arkkitehtuurikilpailun tuomaristo koostuu suomalaisista ja ulkomaisista jäsenistä. Puheenjohtajana on professori Mark Wigley Columbian yliopistosta.

Tuomaristoon kuuluu 11 jäsentä. Suomesta mukana ovat esimerkiksi pääjohtaja Erkki Leppävuori Valtion tieteellisestä tutkimuskeskuksesta, ylijohtaja Helena Säteri ympäristöministeriöstä ja Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Solomon R. Guggenheim -säätiön mukaan kiinnostuksensa kilpailuun osallistumiseen on ennen kilpailun virallista lanseeraamista ilmaissut yli 850 mahdollista osallistujaa. Armstrong uskoo, että osallistujamäärä nousee puoleentoistatuhanteen.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.