Mainos

Guardian: Lontoon tuhoisa tornipalo muistuttaa vastaavanlaista paloa Australiassa

3:00

Australian Melbournessa paloi muutama vuosi sitten tornitalo hyvin samalla tavalla kuin eilen Lontoossa, kertoo Guardian.

Melbournen vuoden 2014 tulipalossa palon nopeasta leviämisestä syytettiin syttymisherkkää päällystettä. Samaa on epäilty Lontoossa.

Melbournessa palo levisi tupakasta kahdeksannen kerroksen parvekkeelta ja nousi 21-kerroksisen talon katolle 11 minuutissa. Syynä on pidetty syttyvää betonisten ulkoseinien alumiinikomposiittipäällystettä.

Tulipalo sai viranomaiset tutkimaan Melbournen tornitaloissa käytetyn päällysteen, mikä johti kansallisten rakennusmääräysten muuttamiseen. Palossa ei kuollut ketään.

Lehden mukaan samanlainen päällystys laitettiin Lontoossa palaneeseen Grenfell Toweriin osana remonttia viime vuonna. Vastaavanlaiseen alumiinikomposiittiin liittyvistä paloista tornitaloissa on raportoitu lehden mukaan myös muualla maailmassa. Se on edullinen ja yleisesti käytetty rakennusmateriaali.

Lehti kirjoittaa, että alustavien tietojen mukaan Grenfell Towerissa päällysteen ja ulkoseinien välinen aukko on ollut kuin savupiippu, joka on kanavoinut liekkejä ylöspäin.

Lontoon tornitalopalossa on vahvistetusti kuollut ainakin 12 ihmistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.