Mainos

GSM- tekniikka käyttöön Irakissa

Irak ilmoittaa ottavansa käyttöön gsm-järjestelmän maan matkapuhelinverkkoon. Lisenssi verkon hallintaan kahdeksi vuodeksi on annettu kolmelle yritykselle, yhdelle egyptiläiselle ja kahdelle kuwaitilaiselle.

Irak


Yritykset, joille lisenssi verkon hallintaan on annettu, ovat Irakin viestintäministeriön mukaan Egyptin Orascom Telecommunicationsin sisältämä ryhmä, Kuwaitin National Phone Communicationsin sisältämä ryhmä sekä Kuwaitin MTC:n sisältämä ryhmä.

Egyptiläinen OT-yritys auttaa rakentamaan ja pitämään yllä keskeistä matkapuhelinverkkoa Bagdadissa ja keskisessä Irakissa. MTC:n yhteenliittymä voitti sopimuksen eteläiseen Irakiin ja kolmas yritys sai alueekseen pohjoisen Irakin. Päätös teki lopun pitkään jatkuneesta epävarmuudesta siitä, minkä matkapuhelinteknologian Irak ottaa käyttöönsä.

Useimmat asiantuntijat ennustivat maan päätyvän gsm-verkkoon, joka on laajalti käytössä Euroopan lisäksi Lähi-idässä. Toisena vaihtoehtona oli ollut amerikkalaispohjainen cdma-teknologia. Irakin syrjäytetyn hallitsijan Saddam Husseinin valtakaudella Irakissa ei ollut langattomia puhelinyhteyksiä. Sopimusta verkon rakentamisesta pidetäänkin siksi yhtenä sodanjälkeisen Irakin kiinnostavimpana.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.