Mainos

Groznyin iskussa kuoli yli 30 ihmistä

Tshetshenian sisäministeriö ilmoittaa, että presidentti Ahmad Kadyrovin lisäksi eilisessä pommi-iskussa kuoli 31 muuta ihmistä ja 46 loukkaantui. Kadyrov haudataan jo tänään kotikyläänsä Tsentoroihin.

Groznyin stadionilla tehdyn pommi-iskun uhrien lukumäärä on noussut jo yli kolmenkymmenen. Taitavasti suunnitellun iskun tekijästä ei ole vieläkään tietoa. Epäiltyjä on paljon, sillä monissa piireissä petturina ja takinkääntäjänä pidetyllä presidentillä oli lukuisia vihamiehiä.

Viranomaisten mukaan pommi saattoi olla kutsuvierasaition alle asetettu maamiina. Viimeinen turvatarkastus stadionilla tehtiin juhlapäivää edeltävänä yönä ja silloin pommia ei oltu asetettu tai sitä ei löydetty.

Kremlin tukema Tshetshenian hallitus ilmoitti lausunnossaan kiihdyttävänsä taisteluaan "terroristeja" vastaan ja rankaisevansa syyllisiä.

Ahmad Kadyrov haudataan jo tänään kotikyläänsä Tsentoroihin. Hänen poikansa Ramzan Kadyrov johtaa maan hallintoa tuleviin presidentinvaaleihin asti.

Tuhansien sotilaiden henkivartijakaartia johtava Ramzan Kadyrov on isänsä kuoleman jälkeen erittäin vahva tekijä epävakaassa Tshetsheniassa. Uutta presidenttikanditaattia etsiessään Venäjän presidentti Vladimir Putin kuunteleekin tarkasti hänen mielipiteensä. Oli uusi presidentti kuka tahansa, hän saa jo virkaanostajaislahjana uhakseen lukuisia vihamiehiä ja johdettavakseen sekasortoisen valtion.

(MTV3-AFP)

(Huomenta Suomi 10.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.