Green Day ottaa hetken rauhallisesti

Amerikkalaisbändi Green Daylla on takanaan uransa tähän asti menestyksekkäin vuosi, joka sisälsi hyvin sekä listoilla ja palkintogaaloissa pärjänneen American Idiot -albumin että suuren luokan maailmankiertueen.

Maailmanlaajuisesti miljoonia myynyt ja myös Grammy-ehdokkaana ollut American Idiot palkittiin joulukuussa vuoden parhaana levynä arvostetun amerikkalaisen musiikkilehti Billboardin palkintogaalassa. Bändi päätti albumin tiimoilta tehdyn maailmankiertueensa Australiaan ennen vuodenvaihdetta.

Green Dayn laulaja/kitaristi Billie Joe Armstrong myöntää, että takana on erityisen tapahtumarikas vuosi.

- Mennyt vuosi on ollut hullu, mutta se on ollut myös uramme paras. Tuntuu jopa hieman haikealta lopettaa kaikki hulina tältä erää, mutta emme tietenkään kadu mitään.

Kiertuetauko merkitsee Green Daylle hiljaisuutta ja lepoa, ja sitten uuden albumin suunnittelemista.

- Kiertueen lopettaminen mahdollistaa muiden juttujen tekemisen, oli kyseessä sitten uuden levyn äänittäminen tai sitten vain luovan prosessin käynnistäminen, basisti Mike Dirnt kertoo.

Armstrongin mukaan bändi starttaa keskustelut uudesta albumista tammikuussa.

- Pidämme pienen tauon ja aloitamme hiljaisuudesta. Sillä tavoin löydämme inspiraation seuraavaa levyä varten.

Mike Dirnt sanoo Green Dayn heittämien stadionkeikkojen olleen menestyksekkään vuoden kruunu.

- Teimme kovasti töitä päästäksemme soittamaan niin suurille yleisöille ja harjoittelimme lujaa niitä varten. Se, että kaikki meni hyvin on asia, josta olemme todella ylpeitä.

(MTV3-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat