Gran Canarialla leimahti jälleen – metsäpalojen tieltä evakuoidaan ihmisiä

Espanjalle kuuluvalla Gran Canarian saarella on syttynyt jälleen maastopalo ja viranomaisten on määrä evakuoida ihmisiä liekkien tieltä. Saarella oli maastopalo myös aiemmin tällä viikolla.

Lauantai-iltana saarineuvosto kertoi evakuoineensa ihmisiä saaren keskiosassa sijaitsevalta Cruz de Tejedan alueelta ja läheisestä luksushotellista.

Myöhemmin neuvosto kertoi, että myös lähellä sijaitseva Tejedan kylä ja useita alueita sen ympäriltä evakuoitaisiin. On vielä epäselvää, kuinka montaa ihmistä evakuointi tarkalleen koskisi. Tejedan kylässä on 2  000 asukasta.

Neuvosto kertoi myös sulkevansa tiet palojen lähettyvillä.

–  Poistukaa alueelta, neuvosto varoitti.

Sammutuslentokoneet mantereelle

Palomiehet saivat vain viisi päivää aiemmin saaren pääkaupungin Las Palmasin lähellä riehuneen maastopalon hallintaan. Liekit polttivat tuolloin 1  500 hehtaaria maastoa ja ajoivat jopa tuhat saarelaista kodeistaan.

Tuolloin pelastusviranomaiset varoittivat, että voimakkaat tuulenpuuskat ja alueelle luvattu helleaalto voisivat puhaltaa kytevät hiillokset uudeksi tulipaloksi.

Gran Canarian palomiesten mukaan helikoptereita on lähetetty tuoreeltaan syttyneelle alueelle. He kertoivat tiedotteessa, ettei tulipalo näytä lainkaan hyvältä, kun otetaan huomioon lämpötila, tuulet ja matala ilmankosteus.

Sammutuskäyttöön tarkoitetut lentokoneet ovat myös ehtineet jo palata Manner-Espanjaan yli 1  000 kilometrin päähän, tiedotteessa kerrottiin.

Yksi koneista on kuitenkin matkalla Gran Canarialle, lennonjohto kertoi Twitter-tilillään.


Lue myös:

    Uusimmat