Mainos

Google syytösten kohteena – poistiko yhtiö Palestiinan karttapalvelustaan?

Google on joutunut viime viikkoina lukuisten hyökkäysten kohteeksi sen jälkeen, kun sen väitettiin jättävän Palestiinan pois karttasovelluksestaan. 

Google Maps -karttapalvelulla on miljoonia käyttäjiä joka viikko. Yhä useampi meistä kääntyy palvelun puoleen, kun haluamme saada selville reittejä tai sijainteja. Sosiaalisessa mediassa on kuitenkin viime aikoina kyseenalaistettu yhtiön toimintaa sen jälkeen, kun käyttäjät huomasivat puutoksia palvelun tarkkuudessa.

Google Mapsin väitetään poistaneen Palestiinan kartalta heinäkuun lopussa. Nyt jo lähes 150 000 ihmistä on vaatinut yhtiöltä toimia muutosten toteuttamiseksi. 

Muutokset tapahtuneet jo aiemmin? 

Yhtiön väitetään poistaneen Palestiinan kartalta heinäkuun lopussa. Palestiinan toimittajien edustajat (PFJ) vaativat nyt Googlea tekemään välittömästi muutoksia karttaan ja pyytämään anteeksi palestiinalaisilta. Heidän mukaansa tilanne väärentää historiaa, maantiedettä ja kansalaisten oikeutta kotimaahansa.

137 valtiota tunnustaa Palestiinan itsenäiseksi valtioksi. Esimerkiksi Yhdysvallat eivät kuitenkaan kuulu näiden maiden joukkoon. 

Paljon huomiota saanut ongelma on saanut kuitenkin uuden käänteen. Google Maps ei nimittäin poistanut Palestiinaa kartalta 25. heinäkuuta, kuten väitettiin. Se ei ole itse asiassa muuttanut alueen merkintöjä lainkaan. Jos teet karttapalveluun haun ”Palestiina”, saat saman tuloksen tänään kuin puoli vuotta sitten.  

Yhtiö on saanut palautetta alueen kartoista aiemminkin. Toukokuussa 2013 Google vaihtoi Palestiinalaisalueet karttaan pelkäksi Palestiinaksi. Tämän jälkeen se sai kuitenkin palautetta ajoreiteistään, jotka osoittautuivat hengenvaarallisiksi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.