Google julkisti Pixel 3 ja Pixel 3 XL -älypuhelimensa

Google on julkistanut uudet kolmannen sukupolven omat Pixel 3 ja Pixel 3 XL -älypuhelinmallinsa. Uutuuspuhelimet ehtivät viimeisten viikkojen, jopa kuukausien, aikana paljastua ennennäkemättömän laajoissa vuodoissa, joten kovin suuria yllätyksiä tämänpäiväinen virallinen julkistus ei enää pysty tarjoamaan. Yksityiskohtaiset tiedot uutuuksista kuitenkin tarkentuivat ja saivat vahvistuksensa.

Googlen aiemmat Pixel-älypuhelimet ovat olleet vain rajatusti myynnissä Suomen markkinoilla, eivätkä uudetkaan Pixel 3 ja Pixel 3 XL ole ainakaan toistaiseksi tulossa virallisesti laajemmin saataville Suomessa. Euroopassa hinnat ovat:

 • Google Pixel 3 64 Gt: 849 €
 • Google Pixel 3 128 Gt: 949 €
 • Google Pixel 3 XL 64 Gt: 949 €
 • Google Pixel 3 XL 128 Gt: 1 049 €

Tuttuun tapaan Pixel 3:n ja Pixel 3 XL:n väliset erot liittyvät puhelinten kokoon. Pixel 3 XL:ssä on kookkaampi 18,5:9-kuvasuhteen ja 6,3 tuuman näyttö, jossa on myös yläreunassa varsin korkea lovi. Lisäksi Pixel 3 XL:ssä on näytön alapuolellakin nykypäivän mittapuulla poikkeuksellisen suuri ”leuka”. Pixel 3:n 18:9-kuvasuhteen lovettoman näytön koko on 5,5 tuumaa. Myös näytön tarkkuus on korkeampi Pixel 3 XL:ssä (2960×1440 vs. 2160×1080 pikseliä). Molempien näytöt ovat toteutettu OLED-tekniikalla. Näyttöjä suojaavat Gorilla Glass 5 -lasi.

Etupuolelta kummastakin Pixel 3 -puhelimesta löytyy 40 prosenttia aiempaa äänekkäämpien stereokaiutinten lisäksi kaksi kameraa ja takaa edelleen vain yksi kamera. Sisuksissa uusissa Google-puhelimissa on odotetulla tavalla Qualcommin tämän vuoden huippua yhä edustava Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri. RAM-käyttömuistin määrässä Google jatkaa edelleen niukalla linjalla, ja sitä on tarjolla yhä 4 gigatavua. Muistikorttipaikkaa ei uusissakaan Pixel 3 -puhelimissa ole.

Mielenkiintoisesti Google on alikellottanut Snapdragon 845 -piiriä 2,5 gigahertsiin tehoydinten ja 1,6 gigahertsiin virtapihimpien ydinten osalta pidentääkseen akunkestoa.

Uudetkin Pixel 3 -puhelimet tukevat jo viime vuoden edeltäjistä tuttua Active Edge -ominaisuutta: puhelimet tunnistavat kyljistä puristamisen ja näin voi suorittaa tiettyjä perustoimintoja, kuten avata Google Assistantin. Tuttua on myös, ettei puhelimista löydy perinteistä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää. Mukana toimitetaan kuitenkin nyt langalliset Pixel Buds USB-C -kuulokkeet sekä uudistettu USB-C-3,5 mm -kuulokeadapteri.

Takana uusissa Pixel 3 -puhelimissa on edelleen lasia ja kaksisävyinen design on säilytetty - kuten myös takaa löytyvä sormenjälkilukija. Uutuutena Pixel 3 ja Pixel 3 XL tukevat nyt myös langatonta latausta 10 watin teholla, ja Google tuo puhelinten pariksi saataville myös erikseen 79 euron hintaan myytävän oman pystymallisen Pixel Stand -lataustelineensä. Akun kapasiteetti on Pixel 3:ssa 2 915 ja Pixel 3 XL:ssä 3 430 milliampeerituntia. Langalliseen pikalataukseen myyntipakkauksessa on 18 watin laturi.

Pixel 3 -puhelimet tunnistavat olonsa Pixel Stand -telineessä, ja aktivoivat näytölle telinenäkymän, joka voi kertoa keskeisiä tietoja Google Assistantin kautta tai toimia vaikkapa valokuvaruutuna.

Värivaihtoehtoja uusille Pixel 3 -puhelimille ovat musta Just Black, valkoinen Clearly White sekä pehmeä pinkki, jonka Google on ristinyt hauskasti nimellä Not Pink. Rakenteeltaan Pixel 3 ja Pixel 3 XL ovat myös vesitiiviitä (nyt IPX8 vs. aiemmin IPX7).

Luonnollisesti uudet Google-puhelimet tulevat alusta alkaen saataville Googlen elokuun alussa julkaisemalla Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversiolla varustettuna. Aiempaan tapaan Google sisällyttää Pixel-puhelimiinsa joitakin lisäherkkuja ohjelmistopuolella. Näitä ovat esimerkiksi aikaan ja puhelimen käyttöön mukautuvat live-taustakuvat.

Google lupaa Pixel 3 -puhelimille käyttöjärjestelmä- ja tietoturvapäivityksiä kolmen vuoden ajan.

Uudet kameraominaisuudet kohokohtana tekoälyn voimalla

Google on panostanut myös Pixel 3 -puhelimissa jälleen vahvasti kuvaamiskäyttöön. Lähes kaikista muista huippuluokan älypuhelimista poiketen Google jatkaa vain yhdellä 12,2 megapikselin ja f/1,8-aukon takakameralla luottaen kehittyneempien ohjelmistojensa pystyvän korvaamaan tarpeen toiselle tai jopa useammalle takakameralle. Takakamerassa on edelleen optinen kuvanvakain ja suurikokoiset 1,4 mikronin pikselit.

Etukameroita Google on kuitenkin sisällyttänyt nyt Pixel 3 -puhelimiin kaksi kappaletta. Etukamerat eroavat toisistaan kuvan laajuudeltaan mukaan lisätyn toisen kameran tuodessa tarjolle tavallista laajakuvaisemman näkymän. Molempien etukameroiden tarkkuus on 8 megapikseliä. Laajakulmaisempi kameroista tarjoaa 97 asteen näkymän ja pääkamera 75 asteen. Automaattitarkenteisen pääkameran aukon koko on f/1,8. Laajakulmaisempi kamera on kiinteätarkenteinen ja aukon kooltaan f/2,2.

Pixel 3 -puhelinten sisältä löytyy edelleen Googlen oma Pixel Visual Core -lisäpiiri, joka auttaa parantamaan kameroiden kuvanlaatua ja muun muassa korkean dynamiikan HDR+:n toimintaa.

Top Shot on uusi ominaisuus, joka tallentaa kuvista ennen ja jälkeen laukaisimen painallusta sarjan lisäotoksia, joista koneoppimisen avulla Google poimii tarjolle parhaimmat huomioiden esimerkiksi hymyt, silmien avonaisuuden sekä kameraa kohti katsomisen henkilökuvissa.

Selfie-kuvaukseen Pixel 3 -puhelimet tuovat myös uuden Photobooth-toiminnon, joka samoin koneoppimisen avulla pyrkii huomaamaan kuvattavina olevien henkilöiden hymyilemisen, eleet, ilmeilyn ja silmäniskut ja nappaamaan kuvia automaattisesti sopivina hetkinä.

Tekoälyä eli tarkemmin sanottuna koneoppimista hyödynnetään myös Pixel 3 -puhelinten ohjelmistollisessa Super Res Zoom -zoom-toiminnossa, joka pyrkii parantamaan tavallista digitaalista zoomia.

Google Lens, eli käytännössä haku kamerakuvan perusteella, on myös integroitu sulavammin osaksi kamerasovellusta, ja se pyrkii nyt tunnistamaan kameran etsimestä asioita jatkuvasti.

Google on kertonut parantaneensa myös videon kuvanvakautusta aiemmasta.

Myöhemmin uudet Pixel 3 ja Pixel 3 XL sekä myös vanhemmat Pixel-puhelimet tulevat vielä saamaan ohjelmistopäivityksenä uuden Night Sight -toiminnon, jonka luvataan parantavan hämäräkuvausta ilman kuvausvaloa – tietenkin tekoälyn avulla.

Google Pixel 3:n ja Pixel 3 XL:n tekniset tiedot

 • Lasi-alumiinirakenne
 • 5,5 tuuman (Pixel 3) tai 6,3 tuuman (Pixel 3 XL) OLED HDR -näyttö 100000:1-kontrastisuhteella, Gorilla Glass 5 -lasi
  • Pixel 3:ssa 18:9-kuvasuhde ja 2160×1080 pikseliä (443 PPI)
  • Pixel 3 XL:ssä 18,5:9-kuvasuhde ja 2960×1440 pikseliä (523 PPI)
 • Sormenjälkilukija takana
 • Active Edge -puristusohjaus
 • 12,2 megapikselin takakamera dual pixel PDAF -automaattitarkennuksella, 1,4 mikronin pikselikoolla, optisella kuvanvakaimella ja f/1,8-aukolla, 76 asteen näkymä
  • 4K 30 fps / 1080p 30 fps, 60 fps, 120 fps / 720p 30 fps, 60 fps, 240 fps -videokuvaus
 • Kaksi 8 megapikselin etukameraa: 75 asteen näkymän automaattitarkenteinen pääkamera f/1,8-aukolla ja 97 asteen näkymän kiinteätarkenteinen laajakulmakamera f/2,2-aukolla
  • 1080p 30 fps / 720p 30 fps / 480p 30 fps -videokuvaus
 • Eteenpäin suunnatut stereokaiuttimet, 3 mikrofonia
 • Kahdeksanytiminen Qualcomm Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri (4x 2,5 GHz + 4x 1,6 GHz, Adreno 630 -grafiikkasuoritin), Pixel Visual Core ja Titan M -turvamoduuli
 • 4 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X)
 • 64 tai 128 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, ei muistikorttipaikkaa
 • Nano-SIM-korttipaikka ja digitaalinen eSIM
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys (maks. 1 Gbit/s / 75 Mbit/s, kategoria 16)
 • Wi-FI 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet
 • GPS / GLONASS / Galileo -paikannus
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / barometri / etäisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
 • USB-C-liitäntä (USB 3.1 Gen1)
 • 2 915 milliampeeritunnin (Pixel 3) tai 3 430 milliampeeritunnin (Pixel 3 XL) akku
 • 18 watin pikalataus
 • Langaton lataus (Qi)
 • Mitat 145,6 x 68,2 x 7,9 millimetriä (Pixel 3) tai 158,0 x 76,7 x 7,9 millimetriä (Pixel 3 XL)
 • Paino 148 grammaa (Pixel 3) tai 184 grammaa (Pixel 3 XL)
 • Vesitiivis (IPX8)
 • Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversio

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja