Google haluaa lompakkosi paikalle – uskallatko luottaa?

Googlen uusi sovellus tekee kännykästä lompakon. Ostokset maksetaan koskettamalla puhelinta nfc-maksuterminaaliin myymälöissä, joista sellainen löytyy. Käyttäjät ja asiantuntijat ovat kuitenkin varuillaan.

Google Wallet on nettijätti Googlen uusin lanseeraus. Sovelluksen avulla voit maksaa puhelimesi avulla ostoksia liikkeissä, joista löytyy nfc-maksuterminaali.

Sovellus toimii tällä hetkellä vain Yhdysvalloissa Sprint-operaattorin Nexus S 4G -älypuhelimella ja se tukee Citi-pankin MasterCard-luottokortteja. Tulevaisuudessa myös Visan, Discoverin ja American Expressin kortit uppoavat Google Walletiin.

Yhdysvalloista löytyy jo 150 000 nfc-maksuterminaalia.

Luottaisitko Googleen?

Yhä uusia alueita valloittava nettijätti on kohdannut myös paljon arvostelua. Käyttäjiä pelottaa, että yksi yritys tietää käyttäjistään niin paljon. Google Wallet lisäisi tietoja entisestään, sillä sitä kautta yritys voi esimerkiksi rekisteröidä kuluttajatietosi ja taloustilanteesi.

Google Wallet voi olla myös turvallisuusriski. Kevin Mahaffey sanfranciscolaisesta Lookout Mobile Security -yrityksestä kokee, että uusi sovellus mahdollistaa hakkeroinnin suuressa mittakaavassa. Mahaffey kokee, että NFC-teknologiaa voidaan väärinkäyttää skannaamalla tietoja kuluttajan taskussa olevasta puhelimesta.

Myös Washington Postin teknologia-bloggaaja Hayley Tsukayama vannoo, ettei tule koskaan käyttämään Google Wallet -sovellusta.

– Jaan Googlen kanssa paljon tietoa jo nyt: sähköpostini, tekemäni nettihaut, puheluni, kuvani, nettivideoni ja kalenterini ovat kaikki linkittyneet Googleen jollain tapaa, mutta tähän vedän rajan. Jotta palvelu voi toimia, on yrityksen korjattava mainettaan käyttäjiensä silmissä, Tsukayama kirjoittaa ja jatkaa lukijansa kommentilla: Google haluaa vain lisää henkilötietoja, joita se voi jakaa ja myydä eteenpäin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat