Gondolihissi syöksyi maahan puun kaaduttua sen päälle Itävallassa – lapsiperhe loukkaantui vakavasti

Neljä ihmistä loukkaantui vakavasti gondolihissionnettomuudessa Tirolissa 0:31
Neljä ihmistä loukkaantui vakavasti gondolihissionnettomuudessa Tirolissa

Neljä ihmistä on loukkaantunut vakavasti gondolihissionnettomuudessa Itävallassa. Loukkaantuneet ovat ilmeisesti tanskalaisia.

Tämänhetkisten tietojen mukaan puu kaatui suoraan gondolin päälle tiistaiaamuna Hochoetzin hiihtoalueella Tirolin Oetztalissa. Hissi irtosi törmäyksen seurauksena ankkuroinnistaan ja syöksyi maahan.

Itävaltalaisen Kronen Zeitung -lehden mukaan gondolin kyydissä oli perhe: isä ja hänen tyttärensä ja poikansa sekä näiden eno.

Kaikki neljä matkustajaa loukkaantuivat vakavasti. Yksi heistä on hengenvaarassa.

Itävaltalaisten raporttien mukaan loukkaantuneet olivat todennäköisesti Tanskan kansalaisia. Miehet ovat 44- ja 49-vuotiaita ja lapset 17- ja 19-vuotiaita.

Pelastusoperaatio hyvin vaikea

Pelastusoperaatiota kuvailtiin äärimmäisen vaikeaksi, koska gondolin alla oleva rinne on hyvin jyrkkä ja pelastustyöntekijöiden oli vaikea päästä paikalle.

Alueella vallitsi Kronen Zeitungin mukaan pelastusoperaation alkaessa tiheä sumu, joka aiheutti suuria haasteita erityisesti helikopterimiehistölle.

Poliisi, syyttäjänvirasto ja köysiradasta vastaava viranomainen ovat aloittaneet tutkinnan onnettomuuden oloista ja syystä.

Acherkogelin köysirata on väliaikaisesti poissa käytöstä onnettomuuden vuoksi.

Juttua muokattu 10.1.2024 kello 20.24. Itävaltalaisen Kronen Zeitungin nimi korjattu oikeaan muotoon.
 

Lue myös:

    Uusimmat