Golfin British Open italialaisjuhlaa! Francesco Molinarista maansa ensimmäinen major-voittaja

Italian Francesco Molinari on voittanut golfin major-turnauksen British Openin. Voitto ratkesi tasaisen varman päätöskierroksen ansiosta ja hänestä tuli golfin ensimmäinen italialainen major-voittaja.

Molinari, 35, voitti British Openin tuloksella kahdeksan alle parin ja mestaruus tuli kahden lyönnin erolla. Kuusi alle parin tulokseen ylsivät Justin Rose, Rory McIlroy, Kevin Kisner ja Xander Schauffele.

Molinarin mestaruus ei ollut kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen hyvinkään todennäköinen. Hän oli tuolloin kuusi lyöntiä kärkisijaa perässä, mutta kolmannen kierroksen tulos kuusi alle parin nosti italialaisen kolmen lyönnin päähän kärjestä.

Lopullinen ratkaisu nähtiin kierroksen viimeisellä reiällä, kun Molinari löi birdien ja varmisti näin ollen voiton.

14-kertainen major-voittaja Tiger Woods oli hetken aikaa jopa johdossa päätöskierroksella, mutta tuplabogey ja bogey rei'illä 11 ja 12 pudottivat hänet voittokamppailusta. Woods sijoittui lopulta jaetulle kuudennelle sijalle tuloksella viisi alle parin.