Giovanni, 19, ammuttiin Tukholmassa: Äiti kertoi Aftonbladetille viimeisestä hetkestä poikansa kanssa – "Katson videota jatkuvasti"

MTV Uutiset Tukholmassa: ”Väkivallanteoista tullut arkipäivää. Hurjia juttuja” 4:07
MTV Uutiset Tukholmassa: ”Väkivallanteoista tullut arkipäivää. Hurjia juttuja”

19-vuotias Giovanni menehtyi keskiviikkona Tukholman Vasastanissa tapahtuneen ampumisen seurauksena. Nuori mies ampui Giovannia useita kertoja, yksi luoti osui sydämeen.

Giovannin äiti vietiin tapauksen jälkeen sairaalaan, tässä vaiheessa Giovanni oli jo kuollut. Giovannin äiti kertoo kokemastaan surusta Aftonbladetin haastattelussa.

– Sairaalassa oli poliiseja kaikkialla. En saanut nähdä poikani ruumista, vain hänen kasvonsa. En saanut koskea häntä, koska poliisi oli tekemässä hänelle tutkimusta. Hänen silmänsä pitkine ripsineen olivat avoinna. Hänen kasvoillaan oli verta. Suussaan hänellä oli letku pelastusyritysten jäljiltä.

Giovannin äiti haluaa kertoa tapahtumista. Hän itkee haastattelun ajan. Äiti haluaa muistuttaa, että jokaisen ampumisen ja surevan perheen taustalla on oma tarinansa. Nyt äidin on järjestettävä poikansa hautajaiset.

Poliisi: Osa jengiväkivaltaa

Poliisin mukaan Giovannin kuolema kytkeytyy Tukholmassa käynnissä olevaan jengiväkivallan kierteeseen. 

Giovanni oli saanut huumetuomioita. Äiti uskoo poikansa kuitenkin pyrkineen muuttamaan elämäänsä parempaan suuntaan. Äidin mukaan viime vuoden aikana Giovanni sai koulunsa päätökseen. Hän oli aloittanut opinnot tullakseen putkimieheksi. Äidin mukaan hänen poikansa oli pyrkinyt pääsemään irti rikollisesta ympäristöstä ja onnistunutkin siinä jo. 

Äiti kertoo nähneensä poikansa viimeisen kerran elossa viime viikolla.

– Hän oli luonamme ja leikki pienen tyttäreni kanssa. He naureskelivat paljon yhdessä. Kävelimme metsässä ja he leikkivät männynkävyillä. He kävelivät käsi kädessä. 

Äiti kertoo kuvanneensa sisarusten kauniin hetken ja katsovansa videota nyt kaiken aikaa.

– Kun katson videota, niin minusta tuntuu kuin hän olisi elossa. Mutta hän ei ole.

Toistaiseksi ei ole tarkkaan tiedossa, miksi Giovanni ammuttiin. Poliisin tutkinta on parhaillaan käynnissä.

Viime vuonna Giovannin äiti tapasi tuolloisen pääministerin Magdalena Anderssonin vaalikiertueella. Tällöin äiti kysyi, miten jengirikollisuutta vastaan tullaan taistelemaan. Hän kertoo haluavansa nähdä päättäjiä nyt uudestaan ja kysyä, miten viranomaiset aikovat laittaa pisteen murhille.

Lue myös:

    Uusimmat